9 Ekim 2011

FIRINDA MANTARLI TAVUK


Bu gün yağmurlu bir İstanbul sabahına uyandık. Benim yaz ile ilgili planlarım bitmemişti oysa ki henüz. Ne çabuk geldi sonbahar. Turuncu olmalıydı her yer. Sararmış yapraklar yerlerde uçuşmalıydı. Hemen griye dönüşmemeliydi gökyüzü :(

Ben de yazdan kalma bana yazı hatırlatacak bir yemeği paylaşmak istedim sizinle. Fotoğrafları karıştırırken buldum ve paylaşmadığımı fark ettim.

MALZEMELER:

1 adet kurusoğan
yarım kilo kuşbaşı doğranmış piliç kalça
1 paket mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI:

1) Soğanları ve biberleri küçük doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar soteleyin.
2) Tavuğu ve mantarları ekleyip hararetli ateşte kavurun.
3) Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ve pişirmeye devam edin. Baharatları ekleyin.
4) Suyunu çektiği vakit altını kapatıp fırın tepsisine alın.
5) üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

9 yorum:

  1. ellerine sağlık yemek şahane görünüyor.senin arap kurabiyeyi yapmak istiyorum bir gün bakalım yapınca paylaşırım artık.görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok sağlıklı bir yemek olmuş

    YanıtlaSil
  3. kızarmış halinide görseydik..:)))eminim çok nefis olmuştur ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ,nefis görünüyorr

    YanıtlaSil
  5. Bende yapıyorum hem fırında hem de blogda da verdiğim gibi tavada çok güzel oluyor her ikisi de ,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Betul cum bu cok guzel bir yemek olmus, ellerine saglik seker.

    YanıtlaSil
  7. çok severim çok ta nefis gözüküyor ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. tatlım ellerine sağlık tavuk olsun yeter bana afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Betülcüm, canım ellerine kollarına sağlık.Süper görünüyor.

    YanıtlaSil