Bu gün yağmurlu bir İstanbul sabahına uyandık. Benim yaz ile ilgili planlarım bitmemişti oysa ki henüz. Ne çabuk geldi sonbahar. Turuncu olmalıydı her yer. Sararmış yapraklar yerlerde uçuşmalıydı. Hemen griye dönüşmemeliydi gökyüzü :(
Ben de yazdan kalma bana yazı hatırlatacak bir yemeği paylaşmak istedim sizinle. Fotoğrafları karıştırırken buldum ve paylaşmadığımı fark ettim.
MALZEMELER:
1 adet kurusoğan
yarım kilo kuşbaşı doğranmış piliç kalça
1 paket mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI:
1) Soğanları ve biberleri küçük doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar soteleyin.
2) Tavuğu ve mantarları ekleyip hararetli ateşte kavurun.
3) Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ve pişirmeye devam edin. Baharatları ekleyin.
4) Suyunu çektiği vakit altını kapatıp fırın tepsisine alın.
5) üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
ellerine sağlık yemek şahane görünüyor.senin arap kurabiyeyi yapmak istiyorum bir gün bakalım yapınca paylaşırım artık.görüşmek üzere...
YanıtlaSilellerinize sağlık çok sağlıklı bir yemek olmuş
YanıtlaSilkızarmış halinide görseydik..:)))eminim çok nefis olmuştur ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık ,nefis görünüyorr
YanıtlaSilBende yapıyorum hem fırında hem de blogda da verdiğim gibi tavada çok güzel oluyor her ikisi de ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBetul cum bu cok guzel bir yemek olmus, ellerine saglik seker.
YanıtlaSilçok severim çok ta nefis gözüküyor ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSiltatlım ellerine sağlık tavuk olsun yeter bana afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Betülcüm, canım ellerine kollarına sağlık.Süper görünüyor.
YanıtlaSil