30 Kasım 2011

ISPANAKLI KREP BOHÇASI


Malzemeler (4 Kişilik):


300 gr. ıspanak
2 adet kurusoğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tozşeker
½ su bardağı kaşar peyniri
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber ve tuz

Krep için:
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Ispanaklar ayıklanıp temizlenir, bol suda yıkanır, süzülür ve iri iri doğranır. Kurusoğanlar ince bir şekilde kıyılır. Sıvıyağ tavada ısıtılır, soğanlar yağda 3-4 dakika süreyle sotelenir. Ispanak, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurulur.

Krepin Hazırlanışı;

1) Un, süt, yumurta ve tuz derin bir kabın içerisinde iyice çırpın.

2) Teflon tavada tereyağının ¼ 'ü eritin. Tavaya krep karışımından bir kepçe dökün, tavayı hafifçe sallayın, kreplerin iki yüzeyi kızarıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın.

Sosu için;

1) Domateslerin kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın.

2) Soğan ve sarımsağı sıvıyağ ile tavada pembeleştirin.

3) Domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve tozşeker koyarak 5 dakika pişirin.

4) Ispanakları krebin içine koyarak bohça şeklinde sarın.

5) Üzerine domates sosu ve kaşar peyniri koyarak fırında 160 C° 'de üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek sıcak bir şekilde servise sunun.

Afiyet olsun.



6 yorum:

  1. bayılırım krepli tariflere ellerine sağlık çok güzel görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık cok güzel görünüyor....

    YanıtlaSil
  3. Krep,ıspanak..harika :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. canım ellerıne sağlık emınım tadı harıkadır

    YanıtlaSil
  5. krep her zaman yenir:)ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik hemen denemek lazim cok besleyici ayrica :)

    YanıtlaSil