30 Aralık 2011

MUTLU YILLAR

2011 yılı çok yakında acısıyla, tatlısıyla geride kalacak. 2012 yılı daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin size...

Yaşamınızda güzel yıllar ve gerçek dostluklar hep sizinle olsun!

Mutlu Yıllar!!

28 Aralık 2011

ÇATLAK KURABİYE


MALZEMELER:

250 gr bitter çikolata

100 gr tuzsuz tereyağı,

1 su bardağı toz şeker ( 240 gr )

3 yumurta,

1 paket vanilya,

2 su bardağı un

50 gr kakao,

1 çay kaşığı kabartma tozu,

1 tutam tuz,

Üzerini kaplamak için yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

1) Içi su dolu bir kabı ocağın üzerine alıp daha küçük bir kabı üzerine oturtun. İçine çikolata, tereyag ve toz şekeri koyun arada karıştırarak erimesini sağlayın. ( benmari usulu )

2) Yumurtaları kırıp karıştırın. Ilınan çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın.

3) Kuru malzemeleri katıp mikserle çırpın.

4) Bu esnada hamur çok cıvık olacak. Hamurun üzerini strech film ile kaplayıp dolapta 1 saat dinlendirin.

5) Bir saat sonunda elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verip pudra şekerine bulayın. üzerini bastırmadan fırın tepsisine aralıklarla dizin.

6) 150 derecede 15-17 dakika pişirin.

İçi ıslak, üzerleri çatlak kurabiyeler elde edeceksiniz.

27 Aralık 2011

UZAY ÜSSÜ DOĞA KOLEJİ



Geçenlerde Krombera ekibinden çok nazik bir davet aldım. Doğa Koleji gezisi ve Apple sınıfı tanıtımına davet ediyorlardı. Asıl işimden dolayı doğa kolejine pek uzak değilim. Kurum olarak arada ortak projeler yapıyoruz. Ama okulu gezmek kısmet olmamıştı bu zamana kadar. Önce öğlen yemeği için Ataşehir Sahan Restaurantta buluştuk. Bana çok yakın olduğundan ben kendim gittim ama diğer davetliler kadıköy Haldun taner sahnesinin önünden servisle alınıp mekana ulaştırıldı. Çok ince bir düşünce bence...


Sahan Restauranta zaten diyecek söz yok. Nefis yemekler eşilğinde sohbet ettik. Daha sonra okula doğru yola koyulduk.




Her bölümü ağzım açık şekilde gezdim arkadaşlar inanamadım. Okulda uzay üssü kurulmuş. Astronomi dersleri zorunlu.





Dersler akıllı sınıflarda işleniyor. Matematik dersine girdik biz. Hoca dersi tahtada anlatıyor soru çözümlerini öğrencilerin ıpadlerine yolluyor.




Burada çocuklar serbest resim çalışıyorlar. Temayı o anki ruh durumlarına göre belirleyip uygun hafif müzik eşilğinde resim yapıyorlar.


Öğretmenin anahtar şeklinde usb si var. Ders başladığında onu ekrandaki projektöre takıp aktive ediyor. Tüm öğrencilerin önündeki bilgisayarlar da o projektöre bağlı. Öğrenci ayrı bir sayfaya girmek istediğinde ekranda hemen beliriyor ve öğretmen hangi öğrencinin ders dışında birşeyle uğraştığını bu sayede anlayabiliyor. Öğrencilerin Ipad ve telefonlarındaki net bağlantısı da okuldaki filtrenin içinde. Okul dışında da olsa filtre dışındaki sitelere giremiyorlar.


Buradan tekrar Krombera ekibine ve Doğa Kolejine teşekkürlerimi iletiyorum.

20 Aralık 2011

SİEMENS LEZZET AKADEMİSİ BULUŞMASI



Yeni Yılı nasıl karşılarsan öyle geçer derler ya hani. Biz de EKS Mutfak Akademisinde erken yeni yıl yemeği yedik.



Capitol Ogily PR'den Duygu Dumanın daveti üzerine Siemens ev aletleri ile harika tatlar pişirdik. En hoşuma giden teppanyaki ocak ile nefis kaygana yaptık :)



Üçerli gruplar halinde Nefis yemekler pişirdik. Güler Abla ve Meltem ile birlikte voltran oluşturup harika tatları birlikte pişirdik.

Menümüzde neler mi vardı:

-Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana
-Narenciye Soslu Bahçe Salatası
-Kuru Meyvalı Pirinç Pilavı
-Narekşili ve Limonlu Tavuk But
-Yıldız Anasonlu Dondurmalı İrmik Helvası

Yemeğin sonunda Sevgili Eyüp Kemal SEVİNÇ bize enfes hindi iktam etti. Burdan tekrardan Siemens ve ekibine, EKS mutfak ve ekibine sonsuz teşekkürler.

10 Aralık 2011

CARTE D'OR LİMONLU KEK

Geçenlerde iş yerine gittiğimde kocaman bir paket beni bekliyordu. İçinde Carte D'or yeni lezzetleri ile doluydu. Hepsini denemek istediğimden kilo alıcam diye korkuyorum valla.

Limonlu tadları seviyorsanız kesinlikle denemeniz gerekli bu keki. Ben ekstra üzerine file badem ekledim.
Afiyet olsun..

8 Aralık 2011

AŞURE


Muharrem Ay Mübarek Olsun. Tarif için Tıklayınız..

4 Aralık 2011

TARÇINLI VE CEVİZLİ



Bir anda aklıma düşen bir tatlı oldu. Başka bir yemek yaparken mutfakta acaba şöyle birşey yapsam nasıl olur diyerek çıktı. Daha da geliştirilebilir. Yazın mesela dondurma ile sunum yapılabilir. Bu şekliyle de harikaydı. Buyrun tarife :)


MALZEMELER

1 Adet yufka
1 çay bardağı ceviz içi
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
kızartmak için çok az sıvıyağ
üzerine :
80 gr bitter çikolata
yarım çay bardağı krema

YAPILIŞI:

1) Ceviziçi, tozşeker ve tarçını bir kapta karıştırın.
2) Yufkayı 8 eşit parçaya bölün.
3) Yufkanın geniş kısmına cevizli karışımdan 1 çorba kaşığı koyup geniş sığara böreği gibi sarın.
4) Tavaya az sıvıyağ koyup önlü arkalı kızartın.
5) Kremayı ısıtıp çikolataları içine kırın ve eriyene kadar karıştırın. hafif oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
6) Pişen sıcak tatlının üzerine çikolata sosu döküp arzuya göre fıstık serperek servis edin.
NOT: Sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir.



3 Aralık 2011

BİR YAŞ PASTASI


Winnie The pooh ve Şimşek Mcguenli Bir yaş pastası. İçi fıstık çikolata ve krokanlı..