2011 yılı çok yakında acısıyla, tatlısıyla geride kalacak. 2012 yılı daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin size...Yaşamınızda güzel yıllar ve gerçek dostluklar hep sizinle olsun!
Mutlu Yıllar!!
250 gr bitter çikolata
100 gr tuzsuz tereyağı,
1 su bardağı toz şeker ( 240 gr )
3 yumurta,
1 paket vanilya,
2 su bardağı un
50 gr kakao,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 tutam tuz,
Üzerini kaplamak için yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
1) Içi su dolu bir kabı ocağın üzerine alıp daha küçük bir kabı üzerine oturtun. İçine çikolata, tereyag ve toz şekeri koyun arada karıştırarak erimesini sağlayın. ( benmari usulu )
2) Yumurtaları kırıp karıştırın. Ilınan çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın.
3) Kuru malzemeleri katıp mikserle çırpın.
4) Bu esnada hamur çok cıvık olacak. Hamurun üzerini strech film ile kaplayıp dolapta 1 saat dinlendirin.
5) Bir saat sonunda elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verip pudra şekerine bulayın. üzerini bastırmadan fırın tepsisine aralıklarla dizin.
6) 150 derecede 15-17 dakika pişirin.
İçi ıslak, üzerleri çatlak kurabiyeler elde edeceksiniz.






Buradan tekrar Krombera ekibine ve Doğa Kolejine teşekkürlerimi iletiyorum.



Menümüzde neler mi vardı: