18 Şubat 2012

SÜTLÜ İRMİK PASTASI



Genelde tatlı olarak yaparız ama ben bu sefer biraz değiştirdim. Cheescake görünümünde oldu. Üzerine Çikolata sos, ya da meyveli sos yapabiliriz ayrıca.

MALZEMELER:

ALT TABAN İÇİN:

1 paket eti burçak bisküvi
1 Su bardağı ince çekilmiş ceviz içi ( un gibi olacak )( fındıkta olur)
100 gr tereyağ

İRMİK TATLISI:

1,5 litre süt
14 çorba kaşığı irmik ( ben Selva Portakal Aromalı İrmik Kullandım )
16 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

1) Bisküvileri robotto un haline getirin. Cevizleri de katıp derin bir kabın içersinde karıştırın.
2) Tereyağını eritip bisküvili karışıma katın. Karıştırıp tatlıyı yapacağınız kabın tabanına eşit şekilde yayarak kaşığın sırtı ile bastırın.
3) Tatlı için derin bir tencerede Süt, İrmik, Şeker, Portakal kabuğu ( aromalı irmik kullanıyorsanız p kabuğu kullanmayın) karıştırın.
4) Ocağın üzerine alıp boza kıvamına gelene kadar pişirin.
5) Altını kapattıktan sonra margarin ve vanilyayı katıp mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın.
6) Yaydığınız bisküvili karışımın üzerine döküp dolapta soğutun.
7) Üzerine isterseniz meyveli kok ya da çikolatalı sos yapabilirsiniz. Ya da benim gibi ceviz ya da fıstık serperek te servis edebilirisiniz.

AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. bu nefis görünüyor. ve de hafif. deneyeceğim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. cnm ya süper bayılıyorum böyle tatlılara sunumu da çok şık en kısa zamanda denenecek:))

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok şık bir sunum olmuş:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. cok da guzel olmus.ellerine saglik hayatim sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor kocaman bır dılım yemek ıstıyorum

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.sizi izlemeye aldım bana da beklerim.sevgiler...

    YanıtlaSil