30 Mart 2012

ÇİLEKLİ PROFİTEROL




Bahar geldi çilekler de artık pazar tezgahlarını süslemeye başlar yavaş yavaş.. Profiterole kimse hayır demez :) e çileğe de kimse hayır demez peki bu iki lezzet bir araya gelirse ne dersiniz?

Ben kesinlikle evet derim :))

Leziz dergisi 2010 Nisan sayısında yapmıştım bu tarifi ama bloğa koymayı atlamışım neden se :)

MALZEMELER:

Şu Hamuru:

125 gr margarin
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
4 adet yumurta


Krema İçin:

1 paket hazır Vanilyalı Puding
1 kase taze çilek
1,5 - 2 su bardağı süt

Çikolata sos İÇin:

3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
100 gr kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr sütlü kuvertür çikolata

YAPILIŞI:

1) Margarin, su, tuz ve tozşekeri derin bir tencereye aktarın. Yağ iyice eriyince unu ilave edin.
2) Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılınınca mikserle yüksek devirde iyice çırpın.
3)Yumurtaları teker teker ilave ederek yarımşar dk aralıklarla çirpın.
4) Hazırlamış olduğunuz su hamurunu sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak cevizden biraz daha küçük parçalar sıkın.
5) Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını açmadan fırının içinde soğumaya bırakın.
6) Kreması için cremole, taze çilek ve sütü mikserle iyice çırpın.
7) Çikolata sos için çikolata hariç kalan tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana dek pişirin. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
8) Ocaktan alın arada bir karıştırarak ( pürüzsüz bir kıvam alması için ) soğumaya bırakın.
9) Fırının içinde iyice soğuyup kuruyan hamurları enine cep şeklinde kestikten sonra içine çilekli kremadan doldurun.
10) Servis tabağına özenle dizip isteğe göre çikolata sos dökerek servis yapın.

AFİYET OLSUNNN


17 Mart 2012

Mutfak Ekipmanlarınız Bonvagon'dan!




Henüz tanışmamışlar için belirtelim. Bonvagon, “gezer, seçer, getirir!” mottosuyla geçtiğimiz Eylül ayında yola çıkmış ve kısa sürede popüler hale gelmiş bir alışveriş kulübü.



Her gün sıradışı tasarım ürünler, özenle seçilmiş markalar ve ilginç aktiviteleri %70’e varan fiyatlarla üyelerine getiren site, şarap/viski tadım aktivitelerinden, yemek kurslarına, gurmelerin tercih ettiği mutfak aksesuarlarından sofra dekorasyonuna kadar her alanda kampanyalar sunuyor. Jamie Oliver’ın mutfak ekipmanları, Hecha döküm tavalar, Alessi ve OXO tasarımları bu seçkilerden birkaçıydı. Eğer alışveriş konusunda detaycı biriyseniz hem markalara ait bilgi ve hikayelerin anlatıldığı hem de iştah açıcı tariflerin yer aldığı blogunu da ziyaret edebilirsiniz.

Türk tasarımcıları buluşturdu!

Bonvagon’u heyecanla takip etmemizin bir diğer sebebi de tematik kampanyaları. Bu hafta Sıra dışı Tasarımcılar, Konuşan Tasarımlar isimli kampanyasıyla Türkiye’den seçtiği 27 tasarımcıyı, en orijinal ürünleri ile birlikte tasarım tutkunlarının karşısına çıkarıyor. Aida Pekin, Karaca Erdem, Dani Benreytan, Itır Saran’ın da içlerinde bulunduğu tasarımcıların eşi görülmemiş tasarımları sadece bir kaç tık ile ulaşılabilir hale getiriyor. Gelecek aylarda bizi bekleyen sürprizlerden ilk önce haberdar olmak için merakla Bonvagon’u takip ediyoruz. www.bonvagon.com’a hala üye olmadıysanız, acele edin deriz. Çünkü Mart ayı boyunca Bonvagon'a davet ettiğiniz her arkadaşınız sayesinde hem siz hem de arkadaşınız 25TL kazanıyor!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

5 Mart 2012

DAMLA SAKIZLI PORTAKAL PELTELİ TATLI





MALZEMELER:

1 litre süt
1 su bardağı un
125 gram margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 tane damla sakızı

Pelte içi:

2 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta

süslemek için :

toz yeşil fıstık

1) Derin bir tencerede yağ eritilip un ilave edin. Un sararıp köpük köpük olana kadar kavurun.
2) Süt ilave edip unun topak olmasını engellemek için hızlıca karıştırın. Bu esnada eğer ki içinde topaklanma kalmışşa blendırla çırpabilirsiniz.
3) Süt ısındığında toz şekeri ilave edin.
4) Sürekli karıştırılarak pişirin.
5) Altını kapattıktan sonra vanilya ve havanda dövülen damla sakızını ilave edip 10 dakika mikserle çırpın.
6) Pelte için tüm malzemeleri karıştırıp saydamlaşıp koyulaşana kadar pişirin.
7) Ilınmış olan tatlının üzerine döküp buzdolabında 2-4 saat soğuttuktan sonra servis edin.

AFİYET OLSUN

3 Mart 2012

Cappy Meyve Tanem: Yenecek Bu İçecek!

Hem yenilebilen, hem içilebilen şeye ne denir? Yenecek bir içecek denir! Cappy Meyve Tanem denir! Cappy Meyve Tanem, içindeki gerçek şeftali parçaları ile benzersiz bir ürün. Düşünsenize, sezonunda özenle seçilen şeftalilerin kabukları el değmeden soyuluyor, küçük küpler haline getiriliyor. Sonra bu küpler, özel dolum makineleri ile leziz meyve sularına dağıtılınca, ortaya şimdiye kadar yapılmamış, yepyeni bir lezzet çıkıyor. Cappy Meyve Tanem taneleri, kıvamı, yoğun tadı ve güzel kokusu ile çok farklı, doğal olmayan hiçbir koruyucu madde içermiyor olması da başka bir artısı.




Cappy Meyve Tanem; kampanya odağına diyaloğu koyarak Twitter, Facebook ve Ekşi Sözlük gibi platformlarda paradoksları irdeliyor.

Ürünün lansman kampanyasının başlangıcında da işin içinden çıkmaya çalışan iki ünlü isim var: Hayko Cepkin ve Mustafa Topaloğlu. Kendileri başlı başına paradoks olan konuklar, “Çık İşin İçinden” adlı, serinin ilk internet talk show’unda uzun zamandır hepimizin aklında olan fakat hiçbirimizin düşünmek istemediği, o denli kafa karıştırıcı olan soruların içinden çıkmaya çalışıyorlar. Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in paradoks tartışmaları herkesi çok değiştirecek.

Bir de siz şansınızı denemek için videoyu izleyip içinizdeki gizli filozofu dışarı çıkarabilir ve #cikisinicinden hashtag’ini kullanarak attığınız Tweet’lerle paradoks çözümlerine yardımcı olabilirsiniz. Baktınız yardım lazım, @meyvetanem’i takip edebilirsiniz.

Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in yer aldığı, serinin ilk internet talk show’u 7 Mart’ta Cappy Türkiye Facebook sayfasında!

Yenecek mi, yoksa içecek mi? Hadi bakalım, #cikisinicinden!

Kampanyanın devamı ve paradokssal konuklarıyla gelecek talk show’ları izlemek için:
http://cappy.com.tr/yenecekbuicecek
https://www.facebook.com/CappyTurkiye
https://twitter.com/MeyveTanem
adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

1 Mart 2012

TAZE OTLU KURU BÖRÜLCE SALATASI




1 tas sıcacık çorba ile nefis bir Öğlen yemeğinde Öğünü olabilir. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELER:

3-4 yaprak kıvırcık salata
1 kase akdeniz yeşilliği
7-8 dal kuzukulağı
bir kaç dal taze nane
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı kuru börülce
1 kaç adet fındık turp

SOS İÇİN:

1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
yarım limon suyu
tuz

YAPILIŞI:

1) Sos için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
2) Yıkanıp suları süzülmüş salata malzemelerini elinizle parçalar halinde soğrayın.
3) Turp'u ince ince dilimleyip salataya ilave edin.
4) Haşlanmış Kuru börülceyi ve sosunu ekleyip karıştırıp servis edin.

AFİYET OLSUN.

2010 Nisan ayı Leziz Dergisinde Tarafımdan yayınlanmıştır.