10 Nisan 2012

ÇİKOLATA ÇANAĞINDA VANİLYALI KREMA


Henüz bloğum yokken çok fazla yapardım bu şekilde.Ama iç kremasını kremşanti ile yapıyordum fakat krem şanti ile çok ağır oluyor, vanilyalı pişmiş bir kremanın daha çok yakışacağını düşündüm. Ki gerçekten de daha hafif ama çok kışkırtıcı bir tatlı oldu.

Üzerine istediğiniz meyveleri koymanız mümkün aslında mevsimine göre. Kışın Nar, kivi koyarakta yapabiliriz. yazın şeftali, muz, çilek olabilir.

Çilek çıktı ya artık benim keyfime diyecek yok. Herşeye koyacam utanmasam. Çikolata, Vanilyalı Krema ve Çilek üçlüsü harika uyum sağladı.

MALZEMELER:

ÇİKOLATA ÇANAĞI:

200 gr bitter kuvertür çikolata ( sütlü de kullanabilrsiniz ) ya da her ikisini eşit miktarda da kullanabilrsiniz.

Krema için:

2.5 bardak Süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin

Üzeri için: çilek

YAPILIŞI:

1) Çikolata benmari usulu eritilir. ( Derin bir tencerenin içersinde su kaynatılır. Kaynayan tencerenin üzerine suya deymecek şekilde cam bir kap yerleştirilir. Çikolatalar cam kaseye küçük küçük kesilir ve alttaki suyun sıcaklığı ile arada karıştırılmak sureti ile eritilir. )

2)İstenilen boy muffin kaplarına eritilen çikolata bir fırça yardımı ile sürülür. Sonra dolaba kaldırılıp donması beklenir. Donduktan sonra çıkartılır tekrar çikolata sürülür ve dolaba kaldırılır. Bu işlem yaklaşık 5 kez yapılır. Özellikle kenarlarına çok dikkatli sürülür. 1 gece dolapta bekletilir.

3) Krema için derin bir tencerede margarin ve vanilya haricindeki tüm malzemeler çırpılır. Ocağın üzerine alınarak sürekli karıştırılmak sureti ile pişirilir.

4) Altı kapandıktan sonra margarin ve vanilyası eklenip 10 dakika mikser ile çırpılır.

5) Üzerine streç film kaplanıp oda ısısına geldikten sonra 1 gece dolapta bekletilir.

6) Ertesi gün Çanaklar için çikolatalardan muffin kağıtları dikkatlice sökülür. Hemen dolaba kaldırılıp yumuşaması engellenir.

7) Krema tekrardan çırpılır ve çikolata çanaklarına doldurulur.

8) Üzerine de Çilekler batırılıp servis esnasına kadar dolapta bekletilir.


AFİYET OLSUN

11 yorum:

  1. Çok şık bir görüntü, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık tatlı betüşümmm
    çok şık görünüyorlar:)
    öperim kocaman

    YanıtlaSil
  3. çok şık olmuş bayıldımbetülcüm ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. cok nefis gorunuyor Betul ellerine saglik.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bir kere denemiştim çanakları güzel oluyor şık bir görüntüsü var
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. işin ucunda birde kilo alma derdi olmasa ne güzel olurdu.ellerine sagık.

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyorlar, içim eridi şuan. Siz bana bu diyeti bozduracaksınız ama olmaz ki. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ne tatlı çanaklar onlar öyle!
    truff kabı diye şakalar yapılabilir:-)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Merhaba..Çok şeker olmuşlar..bayıldım..ellerinize sağlık.Tariflerinizde çok güzel..Sizi izlemeye aldım..Banada beklerim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor, muhallebili olduğu için tam benlik, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. harika görünüyorlar. muffinler silikonlu mu olmalı illa .

    YanıtlaSil