24 Mayıs 2012

ANTEP FISTIKLI KAŞIK HELVASI


TÜM İSLAM ALEMİNİN REGAİB KANDİLİ MÜBAREK OLSUN...

Malzemeler:

125 gr Margarin
3 Su bardağı un
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı antep fıstığı

1) Margarini eritin. Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte  unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun. ( Yaklaşık 1 saat )

2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin. 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun.

3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin.

4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin.

5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin.

AFİYET OLSUN


5 yorum:

  1. ellerine sağlık güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  2. oo un helvası bayılırım..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. seninde canım geçmiş kandilin mübarek olsun.ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor gerçekten teşekkürler

    YanıtlaSil