30 Mayıs 2012

KARAMELİZE SOGANLİ TAVUK DURUM


MALZEMELER:

4 Adet tavuk budu ( kuşbası doğranmış)
1 büyükboy soğan
1 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 diş sarımsak
7-8 adet kıvırcık yaprağı
tuz karabiber
6 adet lavaş
mayonez

1) Soğanları piyazlık doğrayın.Wok tavayı ısıtın. Sıvıyağ, soğan ve şekeri tavaya alıp karamelize edin.

2) İnce kıyılmış sarmısak ve tavukları ilave edip harlı ateşte kavurmaya devam edin.

3) Kırmızı ve yeşil biberleri kibrit çöpü şeklinde doyrayın. Tavuklaar piştiğinde biberleri ilave edin. 2 dakika kavurun.

4) Tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha kavurun ve altını kapatın.

5) Lavaşın her tarafına mayonez sürün. Bir kenarınna kıvırcık yaprağı koyun. Bir kenarına uzunlamasına tavuk koyup rulo yapın.


AFİYET OLSUN


3 yorum:

  1. bunu yapmam lazım. bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere

    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Betül'cüm merhaba :) Ellerine sağlık, dürüm nefis görünüyor.. Karamelize soğan etin yanına çok yakışıyor gerçekten de..

    YanıtlaSil
  3. Zeytinyağlı Domates Yemeği:)
    1 kg domates
    1 baş sarımsak
    1 büyük soğan
    Yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
    1,5 çay kaşığı tuz
    1 kaşık şeker
    1 kahve fincanı zeytinyağı

    Domatesleri soyup, büyüklüğüne göre 4 veya 6 dilim yapıyorsun
    domates, sarımsak ve küp şeklinde doğranmış soğan ve pirinci tencereye koyup, tuz, şeker ve zeytinyağını ekledikten sonra yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyorsun

    Sonra kısık ateşte, pirinçler ve domatesler pişene kadar bekliyor, soğuduktan sonra üzerine maydanoz koyup servis ediyorsun.

    Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil