Çok basit ama görünüşü muhteşem bir yemek. Krep ve etin muhteşem buluşması.. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Kreple yapmak istemezseniz normal yufka ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet orta boy kuru soğan
400 gr. Mantar
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 adet domates
1 adet sivribiber
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
Krep hamuru için:
2 adet yumurta
4 su bardağı süt
3 su bardağı un
Üzeri için:
kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
2 adet domates
1 kaşık biber salçası
1 su bardağı su
Yapılışı:
1) Kuşbaşı etleri sudan geçirin, Soğanları yemeklik doğrayın. Mantarları 4’e bölün.
2) Eti ve soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun, suyunu çekmesine yakın 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin. Mantarı ekleyin.. Biber ve domatesi de ekleyip pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
3) En son tuz ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
4)Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın. Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan küçük bir kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin.
5) Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın. Kebaptan bir kepçe ile alın, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak fırın tepsisine ters çevirin.
6) Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve üzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim). Domatesleri krepin üstüne 1er adet koyarak kürdan ile tutturun.
7) Ayrı bir tavada salçayı kavurup su ile kaynatın. Kreplerin üzerine döküp Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
8) Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
İç malzemesini kızı eti yerine tavuk eti ile de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN