24 Ağustos 2012

LABNE PEYNİRLİ VE SALATALIKLI PATATES PÜRESİ




Yaz için çok ideal bir salata. Mutlaka deneyin.

Malzemeler:

 • 5 adet patates
• 2 adet salatalık
• 3 diş sarımsak
• 3 çorba kaşığı mayonez
• 100 gr labne peyniri ( labne yerine süzme yogurtta konabilir.)
• Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu

Yapılışı:

 1. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp keserek üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ilavesiyle haşlayın.

2. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp rondo da iyice çırpın. Mayonez ve labneyi ekleyip 1 dakika daha rondoda çırpın.

 3. İçine iyice yıkandıktan sonra kabuğuyla rendelenmiş salatalık, sarımsak, ve dereotunu ekleyin kaşıkla karıştırın. Ilık olarak servis edin.

AFİYET OLSUN

9 Ağustos 2012

DOMATESLİ PİLAV



Ben nedense sade pilavdan çok garnitürlü, tavuklu, bezelyeli, iç pilav gibi içinde bol malzeme olan pilavları sevenlerdenim. Domatesli pilav da bunlardan bi tanesi. Hele ki şimdi yaz mevsimindeyiz. yaz domatesi ile yapılan pilavın da tadına doyum olmuyormuş. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELER:


2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak su ( ET SUYU DA KULLANABİLİRSİNİZ. )
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz  


YAPILIŞI:

1- Pirinçleri yıkayıN ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin.

2- Domateslerin rondodan geçirin. ya da rendeleyin.

3- Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar 
kavurun.

4- Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun.

5- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın.

6- Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce bir kez daha karıştırıp üzerine bir havlu kağıt serin.

7- Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.

AFİYET OLSUN

6 Ağustos 2012

BOHÇA KEBABI


Çok basit ama görünüşü muhteşem bir yemek. Krep ve etin muhteşem buluşması.. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Kreple yapmak istemezseniz normal yufka ile de yapabilirsiniz.

Malzemeler:


500 gr kuzu kuşbaşı 
1 adet orta boy kuru soğan
400 gr. Mantar 
1 çay kaşığı kuru fesleğen

1 adet domates
1 adet sivribiber
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber


Krep hamuru için:

2 adet yumurta
4 su bardağı süt
3 su bardağı un


Üzeri için:

kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
2 adet domates

1 kaşık biber salçası
1 su bardağı su
 


Yapılışı:

1) Kuşbaşı etleri sudan geçirin, Soğanları yemeklik doğrayın.  Mantarları 4’e bölün. 

2) Eti ve soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun, suyunu çekmesine yakın 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin. Mantarı ekleyin.. Biber ve domatesi de ekleyip pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. 

3) En son tuz ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.

4)Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın. Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan küçük bir kepçe  alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin.

5) Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın. Kebaptan bir kepçe ile alın, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak  fırın tepsisine ters çevirin. 

6) Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve üzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim). Domatesleri  krepin üstüne 1er adet koyarak kürdan ile tutturun.

7)  Ayrı bir tavada salçayı kavurup su ile kaynatın. Kreplerin üzerine döküp Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin. 

8) Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

İç malzemesini kızı eti yerine tavuk eti ile de yapabilirsiniz. 

AFİYET OLSUN