Hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif.
Malzemeler:
- 4 yufka
- 4 yumurta akı
- 250-300gr kıyma
- 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı maydanoz, doğranmış
- 1 yumurta
- galeta unu
Hazırlanması:
- Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin.
Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz,
karabiber ve maydanoz ilave edin.
- 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
- Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile
yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta
akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş
kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara
böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka
için de tekrarlayın.
- 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce
yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C
fırında pişirin.
AFİYET OLSUN
deişik bir tarif ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilSıcak sıcak yemesi başka oluyo avcı böreğinin Betül hanım emeğine sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerinize saglik :) iyi pazarlar
YanıtlaSil