23 Ekim 2012

Lezita ile Hayatın Lezzeti’nde buluştuk



Hayatın Lezzeti Lezita, herkesi mutfağının pratik şefi olmaya davet ettiği, sadece dört dakikada hazırlanan sağlıklı ve güvenilir Pratik Şef Ailesi’nin en yeni lezzetlerini özel bir Workshop ile bizlere tanıttı. 


Lezita Pratik Şef Ailesi’nin en yeni ürünleri Acı Soslu Pişmiş Kanat, Pişmiş Fileto Parçası ve Özel Kaplamalı Nugget ile harika lezzetler ortaya çıkardık. 

Pratik Şef Ailesi’nin en yeni üyelerinden olan Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 7’den 70’e herkese hitap edebilecek bir ürün. 



Röşti patates ile servis yaptığımız Lezita Pişmiş Fileto Parçası, hafif ve lezzetli bir seçenek.  




Karabiber ve tuz ile lezzetlendirilen Lezita Özel Kaplamalı Nugget benim damak zevkime en uyan çeşit. Salatalarımız şenlendi :)



20 Ekim 2012

Çikolata Soslu Cheesecake





Malzemeler:
Tabanı için:

2 paket Burçak bisküvi
175 gr tereyağı

Cheesecake İçin:

1 paket labne peyniri
1 kutu krema 
200 gr süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri İçin:
1 kutu Krema 
200 gr kuvertür bitter çikolata

Yapılışı:

1. Bisküvüleri robotta ufalayın ve eritilmiş tereyağıyla yoğurup dikdörtgen cam fırın kabının tabanına ve kenarlarına  iyice yayın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
2. Labne peynir, süzme yoğurt, bir kutu krema ve şekeri mikserde şekeri iyice eriyene kadar karıştırın.
3. Nişastayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Yumurtaları teker teker kırıp her yumurtadan sonra mikseri en yüksek devirde çalıştırın fakat çok çırpmayın. Çok fazla çırparsanız içinde oluşan hava kabarcıkları cheesecake pişerken çatlamasına neden olur.
5. Son olarak limon kabuklarını, limon suyunu ve eğer kullanacaksanız aromasını ilave edin. Birkaç saniye daha çırpıp buzdolabından çıkardığınız kaba karışımı dökün. İçinde oluşan hava kabarcıklarını patlatmak için kabı masaya birkaç kez vurun ya da ucu sivri bir kürdan yardımıyla kabarcıkları patlatın.
6. 175 derece turba olmayan fırında 10-15 dk pişirin. Sonra fırının kapağını hiç açmadan fırının  ısısını 90 dereceye düşürüp yaklaşık 60-70 dk daha pişirin. Piştiğini anlamanız için kekin tam ortasının parlak ve ıslak olmaması gerekiyor. Ya da hafifçe salladığınızda ortasının sallanmaması gerekiyor. Fırında ayrı bir kaba su koyarsanız bu da kekin çatlamasına engel olacaktır.
7. Fırın tamamen soğuyana kadar keki fırından çıkarmayın. 
8. Ayrı bir sos kabını ocağa alın içine bir kutu kremayı dökün. Kaynamasını beklemeden içine parçalanmış çikolataları atıp ganajı hazırlayın. Çikolatalar tamamen eriyince bu karışımı fırından çıkıp oda ısısına gelen cheesecake üzerine dökün.
9. En az bir gece buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN...

15 Ekim 2012

SPİDER MAN PASTA


Sevgil arkadaşım Rahmiye'nin oğlu Deniz için yaptığım pasta.. İyi ki doğdun Deniz :)

10 Ekim 2012

SOĞANLI KİŞ




Pizza gibi ama değil, pide gibi mi desem ama yok yok o da değil. Hamuru daha kıyır yumuşcık. Mutlak denemelisiniz.


MALZEMELER:

Hamuru İçin:

 3 s bardağı un
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Üzerinin malzemesi:

4 tane kuru soğan ay şeklinde dilimlenmiş
1 kase mantar 
2 yumurta
200 gr sıvı krema
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber, pulbiber
 
YAPILIŞI:
 
1) Önce üzerinin malzemesinden başlayalım. Piyazlık ( ay şeklinde ) doğranmış soğanları iki kaşık zeytınyağında iyice kavuralım.
 
2) İçine mantarları ilave edip kavurmaya devam edelim. Mantarlar suyunu çektiği vakit ocağın altını kapatıp ılınmasını bekleyelim.
 
3) Ayrı bir kapta baharatlar, krema ve yumurtayı çırpalım. Soğanlı karışıma katalım.
 
4) Hamuru için un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri bir kapta karıştralım. İçine un ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuralım. ( bu esnada un miktarı kullndığınz yumurtanın büyüklüğüne göre değişbilir. Birz daha eklemek zorunda kalabilirsiniz. )
 
5) Hamuru kalıba yayalım. Üzerine Soğanlı harcı yayalım. kaşar peyniri serpip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
 
AFİYET OLSUN

6 Ekim 2012

BEBEK KURABİYESİ



Antalya' ya gönderdim bu kurabiyeleri. Minik Ada için. tekrar Hayata hoşgeldin Ada...

3 Ekim 2012

MANTARLI BÖREK



Yıl 98 İzmit'te sabahın köründe işe yetişmeye çalışırken önünden geçerken içeri girmeden yapamadığım tek dükkan Sarıyer Börekçisi idi. Sebebi de enfes mantarlı böreği. Daha farklıydı tabi ki o börek ama benim mantarı sevmemin yegane sebebi o börekti.

Ne zaman mantarlı bir şey yapacak olsam ilk aklıma gelen o börekçidir ve tabi ki mantarlı böreği.

MALZEMELER:

1 Paket mantar
5 adet yufka
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
tuz, karabiber, pul biber
3 kaşık sıvıyağ

İçine sürmek için:

2 yumurta
1 çay bardağı sut
1 çay bardağı su
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

1) Soğanı yemeklik doğrayın. sıvı yağda soteleyin. Sivri biberleri ince kıyıp soğanlara ilave edin.

2) Mantarları yıkayıp küp küp doğrayın ve kavrulan soğana ilave edip iyice kavurun. İndirmeye yakın tuz ve baharatlarını ilave edin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

3) Sıvı malzemeleri iyice çırpın. Dikdörtgen borcam' a 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Bir fırça yardımı ile Sıvı malzemeden yeterince her tarafına sürün. 2 adet yufkayı parçalayarak yufka ve sıvı malzeme şeklinde tepsiye serin.

4) Mantarlı içi tepsinin her tarafına yayın. Geri kalan 2 adet yufkayı da aynı şekilde serin. En üzerine dışa sarkan yufkaları kapatın.

5) Kalan sıvı karışımı her tarafına eşit gelecek şekilde yayın ve sosu iyice içine çekmesi için 1-2 saat bekletin.

6) Sosu çektikten sonra böreği kare dilim olacak şekilde kesin. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN