26 Aralık 2012

PIRASALI BÖREK 2


Küçükken pırasa yemeyen ben şuan neredeyse herşeyin içine pırasa koyacak hale geldim. O derece sever oldum.

Sigara böreği yapacam diye aldığım yufkanın kayış kadar sert çıkmasından sonra baktım ki sarılamayacaklar ben bunları başka şekilde değerlendireyim dedim. Hazır pırasa da varken ve tam da mevsimi iken kendimi mutfakta buldum.


Küçükken pırasa yemeyen ben şuan neredeyse herşeyin içine pırasa koyacak hale geldim. O derece sever oldum.

Sigara böreği yapacam diye aldığım yufkanın kayış kadar sert çıkmasından sonra baktım ki sarılamayacaklar ben bunları başka şekilde değerlendireyim dedim. Hazır pırasa da varken ve tam da mevsimi iken kendimi mutfakta buldum.

MALZEMELER:

  1. 1 Kilo Yufka
  2. Yarım kilo pırasa ( ağırlıklı olarak yeşil yaprakları )
  3. 1 adet Kuru soğan İnce kıyılmış
  4. 2 adet Yeşil biber
  5. Tuz, karabiber
  6. 2 kaşık sıvıyağ


İçine Sürmek İçin:

  1. yarım su bardağı sıvıyağ
  2. 1,5 su bardağı su
  3. 1 yumurta
Üzeri için :

1 adet yumurta ve 2 kaşık sıvıyağ

YAPILIŞI:

  1. Soğan, Pırasa ve Yeşil Biberleri  ince ince kıyın. 2 Kaşık Sıvıyağda iyice kavurun. İndirmeye yakın tuz ve karabiberini katın. Ilınması için bir kenara alın.
  2. İlk yufkayı kenarları tepsinin dışına taşacak şekilde serin. Sıvı karışımdan her tarafına sürün. Yufkanın yarısını bir kat yufka bir kat sıvı karışım şeklinde tekrarlayın.
  3. Ortasına iç harcı yayın. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde üzerine serin. En üzerine dışa taşan yufkaları kapatın. 
  4. Üzerine Yumurta sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişir.
AFİYET OLSUN




25 Aralık 2012

İNCİRLİ TATLI





 Benim gibi kekte incir tadını seviyorsanız, hem kek hem muhallebi bir arada hoşunuza gidiyorsa eee ne duruyorsunuz bir an önce denemelisiniz bence...
Malzemeler:
Kek İçin:
  • 10-12 adet kuru incir, küp küp doğranmış
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin:
  • 1lt süt
  • 3 yemek kaşığı  un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin.
  2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Muhallebi ılındıktan sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  3. Kek piştikten sonra yarım saat.soğutun.
  4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 30 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
AFİYET OLSUN


17 Aralık 2012

İKİ YAŞ PASTASI


Geçen Sene Bir Yaş Pastasını yaptığım Ayşe Hanımın Biricik oğlu Can için bu sefer iki yaş pastası yaptım. Tekrar Mutlu Yıllar Diliyorum Can' a...

Pastamızın içi Vanilyalı Pandispanya, Beyaz Pastacı Kreması ve Muzdan oluşuyor.

3 Aralık 2012

Sebzeli Bulgur Pilavı


Kış geldiğinde benim sıklıkla yaptığım bir pilavdır bulgur pilavı. Bazen sade, bazen mercimekli, sebzeli, domatesli bir sürü çeşidini yaparım. Hele ki yanına da kuru fasulye, ayran ya da cacık ve kuru soğan da eşlik ettimi ohhh değmeyin keyfime :)

E havalar soğudu bir anda. Kış aniden geldi sanki. Hal böyle olunca bulgur pilavı da farz oldu pişirmek için.

MALZEMELER:


  1. 2 Su bardağı Bulgur
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 2 adet yeşil biber
  4. 2 adet kırmızı biber
  5. 1 adet patates
  6. 2 adet domates
  7. 1 kaşık biber salçası ( yoksa domateste olur)
  8. yarım çay bardağı sıvıyağ
  9. 2 kaşık tereyağ
  10. Kaynamış su, tuz, pulbiber

YAPILIŞI:


  1. Soğanları ince ince kıyın. Yağda kavurun. küpler halinde kestiğiniz biberleri ekleyin.
  2. Patatesleri küp doğrayıp tencereye alın. Kavurmaya devam edin.
  3. Domatesi rendeleyin. Salça ile birlikte tencereye katın. Karıştırın. 
  4. Üzerini geçecek kadar suyunu ilave edin. Normal pilav gibi pişirin. Suyunu çektiğinde kaşıkla altüst yapın. Tencerenin kapağını kapatıp demlendirin.
AFİYET OLSUN


1 Aralık 2012

Uzay Yolculuğuna Hazır Mısınız?


ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan “NASA: A HUMAN ADVENTURE” sergisi ziyaretçilerini 100 yıla dayanan bir uzay macerası sunuyor. Marmara Forum Expo Center’daki dev sergi küçük büyük herkesin büyük ilgisini çekiyor. 




Marmara Forum içerisinde yer alan Expo Center’da 2.500 m² alana kurulan NASA sergisi insanlığın uzay macerasını gözler önüne seriyor. Sergide yer alan 300’den fazla parçanın yaklaşık 100 kadarı NASA koleksiyonuna ait, uzaya gitmiş gelmiş alet ve aksesuarlardan oluşuyor. 




Astronotların kıyafetleri, kullandıkları aletler, araçların orijinal bölümleri ve onlarca özel maket ile insanoğlunun uzay keşfine dair ilgi çekici içerik bir arada sunuluyor. 


 NASA’nın Mercury, Gemini, Apollo misyonlarına ait parçalar ve Uluslararası Uzay İstasyonuna ait Atlantis aracının özel replikası hem çocukların hem de büyüklerin ilgi odağı idi. 





Astronotların yiyecekleri..


Sergi 22 Aralık’a kadar devam edecek. Süresi bitmeden mutlaka gidip görülmesi gerekli ...