27 Şubat 2012
Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan Sony VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!
Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin…
Bir bumads advertorial içeriğidir.
23 Şubat 2012
BROVNİ KURABİYE
Asla bir tane yiyerek etkisinden kurtulamayacağınız bir kurabiye. Mutlaka denemenizi öneriyorum.
MALZEMELER:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kahve fincanı toz şeker
100 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
1) Kurabiye için gerekli olan tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabına koyup karıştırın.
Önemli Not: Kurabiyeler sıcak, süt soğuk olacak.
22 Şubat 2012
VALİDE SULTAN BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 Kilo Yufka ( 5 Adet )
6 Adet Soğan
2 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
1 Çay kaşığı Karabiber
40 Gr Tereyağ
1 tatlı kaşığıTuz
SIVI KARIŞIM:
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1,5 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1) Soğanları soyup doğrayın. 3o Gr Tereyağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Rengi biraz koyulaşınca cevizi ekleyip devamlı karıştırarak 2-3 dk pişirin. Tuz ve Karabiberini ekleyip Ilınması için ocaktan alın.
2) Süt, Yumurtalar, Sıvıyağ, Tuz'u çukur bir kapta karıştırın.
3) Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye kenarları taşacak şekilde yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı büzerek yayın ve sütlü karışımdan serpin. Yarım yufkayı da serip sütlü karışımdan serpin. İç malzemenin tamamını her yerine eşit şekilde yayın.
4) Kalan yufkalara da aynı işlemleri uygulayın. Dışa sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan tereyağını eritip her tarafını eşit şekilde yağlayın.
5) Dilimleyip 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
21 Şubat 2012
Rumeli Hisarı'nda Masalsı Bir Aşk Hikayesi!
8x4 yeni deodorantları Beauty ve Beast için muhteşem bir project mapping uygulaması daha yapmış. Gösterinin hikayesi kısaca şöyle: romantik bir aşk hikayesi kötü niyetli bir ejderhanın tehdidi altına giriyor. Kahraman erkeğimiz çekici kokusunun da yardımıyla güzel kızı kurtarıyor ve hikaye mutlu bir şekilde sona eriyor.
8x4 dünyasını Facebook'tan takip etmek isteyenler; http://www.facebook.com/8x4Turkiye
Bir bumads advertorial içeriğidir.
18 Şubat 2012
SÜTLÜ İRMİK PASTASI
Genelde tatlı olarak yaparız ama ben bu sefer biraz değiştirdim. Cheescake görünümünde oldu. Üzerine Çikolata sos, ya da meyveli sos yapabiliriz ayrıca.
MALZEMELER:
ALT TABAN İÇİN:
1 paket eti burçak bisküvi
1 Su bardağı ince çekilmiş ceviz içi ( un gibi olacak )( fındıkta olur)
100 gr tereyağ
İRMİK TATLISI:
1,5 litre süt
14 çorba kaşığı irmik ( ben Selva Portakal Aromalı İrmik Kullandım )
16 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1) Bisküvileri robotto un haline getirin. Cevizleri de katıp derin bir kabın içersinde karıştırın.
2) Tereyağını eritip bisküvili karışıma katın. Karıştırıp tatlıyı yapacağınız kabın tabanına eşit şekilde yayarak kaşığın sırtı ile bastırın.
3) Tatlı için derin bir tencerede Süt, İrmik, Şeker, Portakal kabuğu ( aromalı irmik kullanıyorsanız p kabuğu kullanmayın) karıştırın.
4) Ocağın üzerine alıp boza kıvamına gelene kadar pişirin.
5) Altını kapattıktan sonra margarin ve vanilyayı katıp mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın.
6) Yaydığınız bisküvili karışımın üzerine döküp dolapta soğutun.
7) Üzerine isterseniz meyveli kok ya da çikolatalı sos yapabilirsiniz. Ya da benim gibi ceviz ya da fıstık serperek te servis edebilirisiniz.
AFİYET OLSUN
13 Şubat 2012
KOROPLAST İLE KÜÇÜK MUTFAK SIRLARINI ORTAYA ÇIKARDIK :)
Koroplast, ev hanımlarının hayatını kolaylaştıran “Küçük Mutfak Sırları”nı, yemek danışmanı ve yazar Sedef İybar ve Arda’nın Mutfağı programını hazırlayan yemek uzmanı Arda Türkmen’in katıldığı bir etkinlikle paylaştı.
"Hayatı Kolaylaştırır" sloganıyla 30 yıldır tüketicilerin yaşam kalitesini yükselten Koroplast, yemek danışmanı ve yazar Sedef İybar ve Arda’nın Mutfağı programını hazırlayan yemek uzmanı Arda Türkmen’in katılımıyla bir etkinlik düzenledi.
Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen “Küçük Mutfak Sırları” etkinliğinde, Sedef İybar ve Arda Türkmen, Koroplast ürünlerinin hayatı kolaylaştıran ‘sırlarını’ paylaştı. Lezzetli yemeklerin de sunulduğu deneysel etkinlikte mutfak içinde uygulanabilen sırların yanı sıra Koroplast ürünleriyle evimizin her yerinde hayatı kolaylaştıran ipuçları da anlatıldı.
Küçük Mutfak Sırları’ndan Örnekler
Saçınızı mı şekillendireceksiniz? Koroplast Alüminyum Folyo ile saçınıza bigudi yapıp kolayca şekillendirebilirsiniz.
Evde pudra şekeri mi bitmiş? Koroplast Yağlı Pişirme Kağıdı’nın arasına toz şeker koyup üzerinden sıcak ütü geçirerek pudra şekeri elde edebilirsiniz.
Et suyu mu hazırlayacaksınız? Tavuk ve kırmızı etinizi pişirdikten sonra suyunu soğutup Koroplast Buz Torbası’na doldurun ve dipfrize atın. Donmuş et suyunu küp küp keserek kullanabilirsiniz.
Közlediğiniz biberleri kolay soyabilmek için sıcakken bir kaseye alıp üstünü Koroplast Streç Film ile sarın soğuyunca kolayca soyun.
Avakadonuz çok mu sert? Koroplast Buzdolabı Poşeti’ne pirinç doldurup avakadoyu içine yerleştirerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Evde boya mı yapılıyor? Avizeleri Koroplast Çöp Torbası ile sararak boya sıçramasını engelleyebilirsiniz.
Bahçe saksılarını soğuktan korumak için Koroplast Çöp Torbası’na sarabilirsiniz.
Ayak bakımı yapmak için ayaklarınızı kremleyin üstüne sıcak havlu geçirip Koroplast Buzdolabı Poşeti’ni sıkıca geçirip bağlayın.
Büyük boy Koroplast Buzdolabı Poşeti’ni katlayıp çantanızda ani yağmura karşı saçınızı korumak üzere taşıyın.
Kiviler çok sertse, Koroplast Buzdolabı Poşeti’ne koyun, olgun bir elma veya armut ekleyip, poşetin ağzını kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin, sabaha yumuşarlar.
12 Şubat 2012
8 Şubat 2012
OT TAVASI
Küçükken annemin yaptığı bir çok sebze yemeğini yemezdim. Şimdilerde neden yemiyormuşum acaba diye düşündüğüm oluyor ama çocukluk işte. Sürekli yaptığı şeylerden bir tanesi de ot tavası idi. İçindeki ot çeşitlerini mevsimine göre değiştirmeniz de mümkün. İstediğiniz gibi ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 demet pazı
500 gram pırasa
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı mısır unu
3/4 Çay bardağı sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
1) Pazıyı temizleyip sadece yeşil yapraklarını ayırın ve çok ince kıyın.
2) Pırasa, taze soğan ve maydanozu da aynı şekilde kıyın.
3) Sıvıyağ dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kapta mısır unu ile birlikte elinizle iyice ovun.
4) Sıvıyağı tabanı geniş bir tavada ısıtın. Karışımı döküp kaşığın ters yüzü ile
düzleştirin. Kısık ateşte karışım birbirine yapışıp kızarana dek pişirin.
5) Tencerenin kapağı ile ters yüz edip üst kısmını da aynı şekilde pişirin. ( bu aşamada balık pişirirken kulandığımız balık tavasının kapağı çevirmeye en uygun malzeme aracıdır)
6) Ocaktan alın. Ilınınca dilimleyip isteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
AFİYET OLSUN
Tarif Leziz dergisi 2009 Nisan sayısında tarafımdan yayınlanmıştır.
7 Şubat 2012
5 Şubat 2012
SODALI POĞAÇA ( BAYATLAMAYAN POĞAÇA )
Hem mayalı olsun ama çabuk bayatlamasın istiyorsanız bu poğaçadan ideali yoktur. Pazar sabahları ev halkını poğaça kokusu ile uyandırmak poğaçayı yapan için süper bir duygudur ki aynı zamanda mis gibi poğaça kokusu ile uykudan uyanmak da ayrıca süper bir duygudur bana göre :)
İç malzemesini istediğiniz gibi yapmanız mümkün. İsterseniz sade yapıp sandviç gibi daha sonradan da arasına malzeme koyabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 Su Bardağı Süt ( 200 ml)
1 Su Bardağı Sıvıyağ ( 200 ml)
1 Şişe Soda ( 200 ml)
1 paket Yuva Maya Poğaça Karışımı ( 200 gr) Yoksa 1 paket yaş maya (42 Gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5,5 bardak un (4,5 bardaktan sonrası kontrollü ilave edin )
İÇ MALZEMESİ :
15o gr peyaz peynir
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yumurta beyazı
ÜZERİ İÇİN:
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1) İç harcı için tüm malzemeleri karıştırın. ( Yumurta beyazı peynirin poğaçanızı delerek akmasını engeller. )
2) Süt'ün içerisinde yuva maya poğaça karışımını çözdürün. Maya kullanacaksanız mayayı sütün içinde çözdürün.
3) Derin bir hamur yoğurma kabında sıvıyağ, Soda, tuz ve şekeri karıştırın. Çözdürdüğünüz mayalı karışımı da ilave edin karıştırın.
4) 4.5 bardak unu ilave edip yoğurun. Geri kalan 1 bardak unu kontrollü şekilde ileve ederek yoğurmaya devam edin.
5) Limon büyüklüğünde bezeler kopartarak yuvarlayın. Bezelerin üzeri örtülü olarak 5 dk dinlendirin.
6) Dinlenen bezeleri avuç içinizde açarak İç malzemeden bir miktar ilave edin. Kapatıp avuç içinizde yuvarlayın. Ek kısmı alta gelecek şekilde poğaçaları yağlanmış tepsiye yerleştirin.
7) Ilık ortamda iki katı olana kadar 1 saat bekletin.
8) Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
9) Önceden ısıtılmış 180 - 190 C'lik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
AFİYET OLSUN
3 Şubat 2012
KARNABAHAR GRATEN
Karnıbaharın klasik yapımlarından sıkılmışsanız mutlaka denemenizi öneririm. Çok basit bir yemeği bu şekilde afilli bir yemeğe dönüştürebilir sebze yemeyen çocukları da bu şekilde kandırabilirsiniz.
MALZEMELER:
Yarım kilo Karnıbahar
250 gr kıyma
3 kaşık sıvıyağ
1 adet kurusoğan
1 kaşık biber salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Beşamel sos için:
1/3 su bardağı un ( 50 gr)
3,5 çorba kaşığı tereyağ ( 50 gr)
2 su bardağı süt (400 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
1) Karnıbaharları çiçeklerine ayırıp kaynayan suyun içine atarak 2 dakika haşlayın.
2) Soğanı yemeklik doğrayın, sıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
3) Kıyma kavrulduğunda salçayı ilave edin. Yarım haşlanan karnıbaharları tuzu ve baharatlarını ekleyin. Karıştırın. Sıcak suyunu ekleyip suyunu çekip karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirin.
4) Beşamel sos için Tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. Un kokusu çıktığında soğuk sütü ilave edip hızlıca karıştırın topaklanmayı önlemek için. Boza kıvamı aldığında tuzunu ekleyip altını kapatın.
5) Pişen karnıbaharları güveç kaplarına doldurun. ( ben tek kişilik kaplarda yaptın siz sığ olan büyük bir güveç kabı yada borcam da kullanabilirsiniz.
6) Üzerine beşamel sosu ilave edin. Bolca kaşarpeyniri rendesi koyup 180 derecelık fırında üzeri kızarana kadar tutun.
AFİYET OLSUN