6 Ocak 2013

Portakallı Lorlu Kurabiye

 
 
Malzemeler:
  • 250 gr margarin (oda sıcaklığı), 
  • 1 çay bardağı zeytinyağ,
  • bir çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet portakalı kabukları
  • 250 gr lor peyniri
Hazırlanışı:
  1. Portakalın kabuğunu küp küp doğrayın. beyaz kısmlarını mümkün oldğunca sıyırın. 3 kere kaynatıp, her seferinde suyunu değiştirin.
  2. Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ilavesi ile  kaynatın.
  3. Suyunu çekince hafif ılındıktan sonra lorla karıştırın.
  4. Tüm hamur malzemelerini karıştırıp hamur yapın.
  5. Hamurdan ceviz büyklünde parçalar alın ve içlerini doldurun. Üstü pembeleşene kadar pişirin çıkınca da bol pudra şekeri dökün.
AFİYET OLSUN


1 yorum:

  1. mımm nefis bir kurabiye olmuş,bayıldım..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil