28 Mart 2013

KÖZLENMİŞ PATLICANLI BÖREK




Merhaba, Bahar geldi dedik hava ısındı dedik ama bir kandırdı bizi güneş ve tekrar buz kesti havalar. Sanırım bir hafta daha bu şekilde soğuk olacakmış. Böyle havalarda evde akşam üzeri sıcacık çayın yanına bu nefis börekleri yapabilirsiniz. Hazırda közlenmiş patlıcan varsa hele tadına tat katar. Yaz olmadığından ben hazır közlenmiş patlıcan kullandım.

MALZEMELER: ( 12 adet börek için)

2 adet yufka
5 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
5-6 kaşık zeytınyağı
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1) Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyin. Bıçak yardımı ile iyice ezin.

2) Bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsakları ince kıyıp yağın içine atın. Kokusu çıkınca közlenmiş patlıcan ve biberleri ve tuzu da  katın karıstırın.

3) Yufkanın bir tanesini açın. Su ve yağ karışımını yufkanın her tarafına sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatın.

4) Yağlanan  yufkaları 12 eşit parçaya bölün. Her parçanın kenarına iç malzemesinden koyun. 

5) Kalın sigara böreği gibi sarın. yağlanmış fırın tepsisine dizin. Böreklerin orta kısımlarını bıçakla kesin. 

6) Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün. 180 derecede 30-35 dakika pişirin. 

Not: Patlıcan, biber közlemek uzun iş diyorsanız hazır konserve de kullanabilirsiniz.




20 Mart 2013

Süzme Yoğurt Üzerinde Sotelenmiş Ispanak ve Tereyağlı Salçalı Köfte


Basit ama görüntüsü ve tadı ile herkesi hayran bırakacak bir yemek. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

 MALZEMELER: 

500 gr kuzu ıspanak
500 gr süzme yoğurt
3 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı sıcak su
2 diş sarımsak

 KÖFTESİ İÇİN:

 500 Gr orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

 YAPILIŞI:

 1) Kıyma,karbonat, karabiber ve tuzu karıştırıp köfteyi iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın.

 2) Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve kurutun. çok az sıvı yağda yeşil halini öldürmeden soteleyin.

3) Köfteleri sıvı yağda kızartın. Tavadaki sıvıyağı süzün. Köfteleri tekrar tavaya alıp tereyağı ekleyin karıştırın. Salça ve suyu ekleyip karıştırın.

4) Suzme yoğurdu derin bir yerde sarmısak ile karıştırın.

5) Servis edeceğiniz tabağın altına yoğurdu yayın. üzerine sotelediğiniz ıspanakları koyun. ıspanakların üzerine de köfteleri koyun. Sıcak olarak servis edin.


AFİYET OLSUN..

4 Mart 2013

Saba TÜMER Bloggerlerle Ne Pişiriyor? Sihirli Mutfağım





Uzun zamandır yayınlansa da Tüm okuyucularımla paylaşsam dediğim olay. Knorr' un Fırında Tavuk Çeşnisi ile hazırlanan nar gibi kızarmış tavuk tarifini Sevgili Saba TÜMER ile birlikte pişirdik.

İnanılmaz heyecanlı dakikalardı benim için. Çekim saati yaklaştıkça kalbim de yerinden çıkacak gibiydi. Ama ekip o kadar profesyonel ki set ekibinden yönetmenine kadar herkes son dakikaya kadar inanılmaz rahatlattı.

Sonunda da ortaya bu güzel video çıktı. İzleyin, paylaşın :) değerli yorumlarınızı bekliyorum..