10 Temmuz 2013

CEVİZLİ KADAYIF



İşte size dışı çıtır çıtır içi yumuşacık kadayıf tarifi. Yaz aylarında yanına benim gibi dondurma da eklerseniz deymeyin keyfinize ..

MALZEMELER:

Yarım Kilo Çig kadayıf
250 gr tereyağ
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbet:

6 Su bardağı Şeker
5 su bardağı su

YAPILIŞI:

1) Tereyağını eritin. Kadayıfların her tarafına eşit miktarda dökerek elinizle lime lime harmanlayın.

2) Kadayıfın yarısını Alüminyum yuvarlak fırın tepsisine yayın elinizle iyice bastırarak sıkıştırın.

3) Cevizi her tarafına eşit şekilde yayın. Geri kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine her tarafa eşit şekilde yayıp elinizle bastırarak sıkıştırın.

4) Üzeri yanmaması için O tepsiden daha küçük bir tepsiyi kadayıfların üzerine oturtun.

5) Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfın alt kısmı altın sarısı olana kadar kızartılır. Kadayıf başka bir tepsi yardımı ile ters düz edilir diğer tarafı da altın sarısı olana kadar pişirilir.

6) Bu arada şerbet kaynatılır. Sıcak olan şerbet sıcak olan tatlıya dökülür. Şerbeti çekerken üzerini kapatmayın ki yumuşamasın.

AFİYET OLSUN..

Bunun yanında ne yapalım derseniz iftarda ;

Süzme Mercimek Çorbası

Fırında Köfte Patates

Semizotu Salatası








1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Paylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu da izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil