2 Ağustos 2013

ÇÖKERTME KEBABI YA DA ÇENTİK KEBABI


Sarımsaklı Yoğurt, domates sos ve kıtır patates kızartmasının harika uyumuna bayılacaksınız. Biftekle yapılır genelde ama ben bu sefer kıyma ile yaptım.

MALZEMELER:

Et için:

200 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 adet domates rendesi
tuz
karabiber, pulbiber kekik

Kibrit Patates için:

2 adet patates
kızartmak için sıvı yağ

Domates Sos İçin:

2 adet domates rendesi
1 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı zeytınyağ

Servis için 

Sarımsaklı Yoğurt

YAPILIŞI:

1) Soğanı rendeleyin. Kıyma ile birlikte kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi döndüğünde domates rendesini ekleyin. İyice suyunu çektiğinde tuz ve baharatlarını ekleyin.

2) Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. 5-6 kez yıkayın. ( nişastası iyice çıksın daha kıtır olsun diye) Bol yağda kızartın.

3) Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. domates rendesi ve domates salçasını ekleyip kavurun. Çok Kuru olursa yarım bardak kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.

4) Servis tabağına önce kibrit patatesleri alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Son olarak domates sos ve kıymalı harcı ilave ederek servis yapın.

AFİYET OLSUN


2 yorum:

  1. geçen gün bende kıymalısını yapmıştım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bayılırım...harika bir lezzet ...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil