Henüz yaz bitmeden yaz patlıcanları ile bol bol yapıp sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.
MALZEMELER:
1 kilo etli patlıcan
3-4 adet kırmızı etli biber
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı nar ekşisi
tuz
yarım limon suyu
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
1) Patlıcanları közleyin. kabuklarını soyun ince ince kıyın ve limon suyu ile karıştırın ki kararmasınlar.
2) Biberleri közleyin kabuklarını soyun. robotta çekin.
3) Derin bir kasede patlıcan ve biberleri karıştırın. dövülmüş sarımsak, tuz, zeytınyağ, nar ekşisi karıştırın. patlıcanlara katın.
4) Servis yapacağınız kaseye alıp üzerine maydanoz serpin.
AFİYET OLSUN..
lezzetlı bır aperatıf olmus elıne sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık Betülcüğüm :)
YanıtlaSil