28 Ekim 2013

İÇLİ KÖFTE ( HAŞLANMIŞ)


MALZEMELER:

Dış Malzeme:

  • 1/2 kilo yağsız kıyma (Çiğ köftelik kıyma)
  • 1/2 kilo  köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan ve tuz
İç Malzeme:

  • 1/2 kilo yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 6,7 dal maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber
YAPILIŞI:

1) Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyun, tereyağ eridiğinde kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çeken kıymaya kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymaya, tuz, baharat, ceviz ve maydanoz ekleyip ocağın altını kapatın ılınması için kenarda bekletin. 

2) Dış Hamuru için  kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan ve tuzu yoğurma kabına koyup azar azar su ilavesiyle çok iyi bir şekilde yoğuralım.(Az yoğurursak içli köfteler haşlanırken dağılır çok yoğurursak et elimizin ısısıyla çürür.

3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. İşaret parmağımızı hamurun dibine kadar ilerletip hamuru çevirerek içli köftelerimizi açıyoruz. İçine harcı koyup yuvarlayarak kapatalım.

4) Açma ve kapatma işlemi sırasında elimizi devamlı ıslatın.

5) Derin bir tencerede 3-4 litre tuzlu suyu kaynatın. İçli köfteleri içine atıp bir iki taşım kaynatın. Kevgirle sudan alın.

6) Üzeri için  kaşık tereyağ bir kaç kaşık sıvı yağı ısıtıp kırmızı toz biber katıp biberin kokusu çıktığında köftelerin üzerine dökerek maydanoz ile süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN


2 yorum:

  1. merhabalar.Ellerinize sağlık.Bizde genelde haşlanmış olarak tercih ederiz.Daha hafif oluyor.izlemedeyim.ben de beklerim.Bu arada arap kurabiyenin asıl tarifinin size ait olduğunu öğrenmiş olmam iyi oldu.Yapıp yayınlayınca sizin bloğunuzu adres olarak göstereceğim.Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Haşlanmışda kizarmista nefiis oluyor ellerine saglik:-)

    YanıtlaSil