22 Ocak 2014

BONİBONLU KURABİYE



Çocukların bayılacağı harika bir kurabiye. Biraz teferruatlı ama tadını çok seveceksiniz. Nette bir çok tarif bulabilirsiniz Ama benim en hoşuma giden Cenk'in tarifi. ölçüler de birebir uyduğunuz taktirde hiç bir şaşma olmuyor.


Ölçüler: Tarifte kullanılan su bardağı, çorba kaşığı ve çay kaşığı birimleri Amerikan cup, tablespoon ve teaspoon birimlerine denktir.

MALZEMELER:
§  2 su bardağı (280 gram) un
§  3/4 çay kaşığı karbonat
§  1 çay kaşığı tuz
§  225 gr tereyağı, oda sıcaklığında
§  1 su bardağı (200 gram) şeker
§  1/2 su bardağı (100 gram) kahverengi şeker
§  2 adet yumurta
§  1 paket vanilya
§  280 gr bittersweet çikolata, irili ufaklı parçalar halinde kıyılmış ( ben Ülker %70 kakao kullandım)
§  1 kase bonibon

YAPILIŞI:

1.    Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın. İki tane fırın tepsisine parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.
2.    Orta boy bir kapta unu, tuzu ve karbonatı karıştırıp bir kenara ayırın.
3.    Oda sıcaklığına gelmiş yumuşak tereyağını mikserle 1 dakika kadar çırpın. Ardından şekerleri ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyip tamamen karışana kadar iyice çırpın.
4.    Vanilya ekleyin ve çırpmaya devam edin.
5.    Mikser hızını en düşük ayarına getirip unlu karışımı 3 kerede ekleyerek karıştırmaya devam edin.
6.    Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla kıyılmış çikolatayı (bonibonları en sona saklıyoruz) hamura eşit şekilde dağılacak şekilde karıştırın.
7.    Kurabiye hamurunu 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
8.    Soğumuş olan hamurdan ufak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, 5′er santim aralıklarla tepsilere dizin ve tepesine azıcık bastırıp düzleyin. ( tepsiye en fazla başına 5-6 adet kurabiye dizin).

9.    10-11 dakika pişirip tepsileri fırından çıkarın. Çıkarır çıkarmaz bonibonları hafifçe bastırarak kurabiyelerin üzerine dizin ve soğumaya bırakın.



1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil