4 Şubat 2014

SULTAN LOKUMU


Harika pamuk gibi bir tatlı. Deneyin bayılacaksınız.

MALZEMELER:

1 Litre süt
1 paket margarin
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

içi için: 1 kase bütün fındık

YAPILIŞI:

  1. Önce unla yağı kavurun. Un hafif koku vermeye başladığında Sütü azar azar ekleyin. Süt ısındığında şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Çırparak pişirin. 
  2.  yoğun bir muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin.
  3. Vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. En makbulü buz dolabında  ağzı kapalı olarak1 gece bekletmeniz ama zamanınız yoksa muhallebi iyice soğuyana kadar buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
  4. İyice soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine 2-3 adet fındık koyup kapatın ve yuvarlayın. 
  5. Lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. Tepsiyi ileri geri sallayarak her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayın.
  6. Buzdolabında 2-3 saat daha bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder