25 Nisan 2014

İRMİK TOPLARI ( HİNDİSTANCEVİZLİ)



Sütlü irmik tatlısının biraz daha süslenmiş hali :) Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:


  1. 3 su bardağı süt
  2. 8 çorba kaşığı irmik
  3. 10 çorba kaşığı toz şeker
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 poşet krem şanti ( paket içinden iki adet çıkıyorsa bir tanesi kullanılacak. )
ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı bütün fındık
isteğe göre hindistan cevizi, toz fıstık

YAPILIŞI:

  1. Sütü tencereye alın. irmik, şeker, vanilya ilave edin. Ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin. 
  2. Koyu muhallebi kıvamına gelen muhallebiyi ocaktan alın. Toz krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. El yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ara ara karıştırarak soğutun. 
  3. hazırladığınız krem şantili irmikten bir çorba kaşığı alın. istediğiniz malzemeye bulayıp avuç içinizde top yapın. üzerlerine fındık batırıp dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN..



1 yorum:

  1. çok lezzetli bir tarif, yapılacaklar listesine alındı, ellerine sağlık

    YanıtlaSil