10 Kasım 2014

SAKIZLI MUHALLEBİ, TARÇIN ÇUBUĞU VE YILDIZ ANASONDA DEMLENMİŞ VİŞNE SOS İLE



Enfes sakızlı muhallebi üzerinde şööyle tarçın ve yıldız anason aromalı vişne soslu bir muhallebiye ne dersiniz. Pazartesi sendromuna da iyi geleceğinden eminim. Mutlaka denemenizi öneririm.

MALZEMELER:
Muhallebi İçin:


  1. 1 litre süt
  2. 1 kahve fincanı pirinç unu
  3. 1 yemek kaşığı nişasta
  4. 1 su bardağı toz şeker
  5. 1 yemek kaşığı tereyağ
  6. 1 paket vanilya
  7. 2-3 adet danla sakızı ( havanda dövülmüş)
Vişneli Sos İçin:

  1. 1 su bardağı vişne ( ben dondurulmuş kullandım)
  2. 1 çay bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağı su
  4. 1 çubuk tarçın
  5. 1 yıldız anason
  6. 1 kaşık nişasta
YAPILIŞI

  1. Sütten 1 bardak kadar ayırın. pirinç unu ve nişastayı karıştırın kenarda bekletin.
  2. Geri kalan süt ve şekeri derin bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. 
  3. İçine ayırdığınız pirinç unlu karışımı ve dövülmüş damla sakızlarını ilave edin. koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. 
  4. Altını kapatıp tereyağ ve vanilya ekleyin. 5 dk kadar mikserle çırpın.
  5. Kaselere paylaştırın.
Sos için:

  1. Çekirdekleri çıkmış vişve, su, tarçın cubuğu ve anasonu kaynatın. 
  2. 2-3 saat dinlendirin. Daha sonra içinden tarçın çubuğu ve anasonu alın. Blendırdan geçirin. Vişneler ezilsin içinde ki daha pütürlü bir sos elde edin.
  3. içine şekeri ilave edin ve tekrar kaynatın. Nişastayı çok az su ile açın. kaynayan sosa ilave edin. 
  4. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. hafif ılındığında muhallebinin üzerine dökün. 3-4 saat daha dolapta dinlendirip servis edin.
AFİYET OLSUN...