5 Aralık 2014

MANTARLI MUSKA BÖREK


İç Harcını yapmak biraz uzun sürüyor ama tadına doyamayacağınız bir börek oluyor.

MALZEMELER:

3 yaprak yufka
1 yumurta sarısı
susam çörek otu

İç Malzemesi:

1 paket mantar
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz

YAPILIŞI:

  1. Mantarları yıkayın. sularını sıkın v küp küp doğrayın. bir tencereye alıp sularını salıp çekene kadar yağsız olarak kavurun. 
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. kırmızı ve çarliston biberi de katıp kavurun. 
  3. Daha sonra suyunu iyice çeken mantarları soğanlı karışıma katıp kavurmaya devam edin. Tuz ve biberlerini ilave edin. altını kapatıp ılınmaya bırakın.
  4.  Her yufkayı uzun şeritler halinde 5 veya 6 eşit parçaya bölün. Bir kısmına mantarlı harçtan koyup muska şekilde sarın.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder