20 Ocak 2015

BALKABAKLI CHEESECAKE


Tam zamanı şimdi nefis mi nefis balkabaklı bir cheesecake ne dersiniz?

MALZEMELER:

Bisküvi Tabanı:

200 Gr burçak bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ

Balkabağı Ezmesi:

1,5 kilo soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağı
2 su bardağı şeker

Cheesecake Harcı:

1,5 su bardağı balkabağı ezmesi
250 gr toz şeker (1- 2/3 su bardağı yapıyor)
400 gr krem paynir ( labne değil)
200 gr süt kreması
3 adet büyük boy yumurta

YAPILIŞI:

  1. Öncelikle balkabağı ezmesini yapalım. Dilimlenmiş kabak ve şekeri bir kaba alın. 1 su bardağı su ilavesi ile ezilene kadar pişirin. İyice piştikten sonra çatalla ezin ya da rondodan geçirerek püre haline getirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Bisküvileri robotta un haline getirip erimiş tereyağı ile karıştırın. 23 cm kare bir kalıbı dıştan iyice alüminyum folyoya sarın. Bisküvi harcını kalıbın içine döküp düz tabanlı bir bardakla bastırarak eşit kalınlıkta bir katman halinde yayın. 
  3. Başka bir kapta krem peynir, Süt kreması, toz şeker, ve balkabağı püresini çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
  4. karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün. fırını 180 derecede ısıtın. Keki fırına koyun. kalıbın yanına içi su dolu başka bir kap koyun. 
  5. 180 derecede 20 dakika pişirin. daha sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp yaklaşık 40 dakika daha pişirin.
  6. fırını kapattığınızda kekin peynir kısmının ortası hafif sallanıyo olmalı. 
  7. fırını kapattıktan sonra fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık 2-3 saat kadar fırının içinde kalsın kek. daha sonra dolaba koyup bir gece bekletin.
  8. geri kalan balkabağı püresini ister kekin tüm her tarafına yayın. isterseniz benim gibi porsiyonluık bilimlere böldükten sonra üzerine dekoratif olarak süsleyin.
AFİYET OLSUN




1 yorum: