20 Mayıs 2015

GİRİT KABAKLI ENGİNAR TÜRLÜSÜ


Enginarın faydaları saymakla bitmez biliyorsunuz ki. Senede 40 adet yemek gerekli. Ben her türlüsünü çok seviyorum. bu tarifi ilk kez denedim. Sınıfı geçti bana göre tarif. Buyrun siz karar verin.

MALZEMELER:

1 Adet kurusogan ( ya da 10-12 adet arpacık soğan)
2 adet girit kabağı
3 adet enginar
1 adet havuç
3-4 diş sarımsak
1 portakalın suyu
zeytinyağ
2 adet kesmeşeker
tuz
Dereotu

YAPILIŞI:


  1. Arpacık soğan kullanmayacaksanız normal soğanı ay şeklinde doğrayın. Sarmısakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
  2. Havuçları verev şekilde kesin. Kabakların kabuklarını soymadan büyük parçalar halinde doğrayın.
  3. Enginarların her birini dörde bölün.  Hepsini geniş yayvan bir tencerede harmanlayın. Zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  4. Portakal suyu şeker ve tuzunu ilave edin. Dolma yapar gibi üzerine bir tabak kapatın.
  5. Kısık ateşte pişirin. Ve tenceresinde soğutun.
  6. Daha sonra servis kabına aktarın. üzerine bolca dereotu serpin.
AFİYET OLSUN

6 Mayıs 2015

KOKO KURABİYE


Artık dışarıda yediğiniz koko kurabiyeyi kendiniz evde de yapabileceksiniz. Hem çok basit hem de çok lezzetli.

MALZEMELER:

1,5 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurta akı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI:


  1. Yumurta akı ve şekeri kar haline gelene kadar yüksek devirde çırpın.
  2. Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin. Tahta kaşıkla söndürmeden karıştırın.
  3. Krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili bir tepsiye şekilli olarak belli aralıklarla  sıkın.
  4. 125 derecede 25-30 dk pişirin. Sertleşip altın sarısı olmalı.
İşte bu kadar sonra da afiyetle yiyin :).

AFİYET OLSUN..