28 Haziran 2015

YOĞURTLU ENGİNAR SALATASI



Gelin nefis bir salata yapalim iftara.. Kerevizle yapariz ya hani bu enginarli elmali falan. Parmaklarinizi yemeyin de sonra. Karismam vallahi.
MALZEMELER:

2 Adet ortaboy Enginar ( çiğ olacak)
1 adet yeşil elma ( starking)
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak ( arzuya göre)
3 kaşık mayonez ya da 3 kaşık zeytinyağ
dereotu
yarın limon suyu
1 su bardağı ceviz

YAPILIŞI:
  1.  Enginarları rendeleyin elmayı da (starking) rendeleyin. sarmısak isterseniz onu da rendeleyin. 
  2. Yarım limon sıkin kararmamalari icin. 
  3. Suzme yogurt dilerseniz biraz zeytinyag ya da bir kac kasik mayonez ilave edin karistirin.
  4.  Uzerine bolca dereotunu ve cevizi serpin.
  5.  İsteeee bu kadarrr.

AFİYET OLSUNN



22 Haziran 2015

OREOLU ÇİKOLATALI TART ( PİŞMEYEN)


Bu aralar oreo ya takmış vaziyetteyim. Canınız tatlı istediğinde şipşak yapabileceğiniz bir tart. Hemde pişirme dersi yok. sadece bir kaç saat dolapta soğutmanız yeterli.

MALZEMELER:

330 Gr oreo bisküvi
110 gr tereyağ
300 gr kuvertür çikolata ( ben yarı yarıya sütlü ve bitter kullandım)
200 ml sıvı krema
üzerini süslemek için çilek ve file badem

YAPILIŞI:


  1. Oreo bisküvileri rondoda un haline getirin.
  2. Tereyağı eritin. bisküvilere katın. tekrar rondoda çekin.
  3. Dikdörtgen ya da yuvarlak bir tart kalıbına güzelce yayın. Kenarlarını yükseltip kaşığın tersi ile iyice bastırın. Dolaba kaldırın.
  4. Kremayı derin bir kapta kaynama noktasına getirin ve altını kapatın. Çikolataları içine kırıp spatula ile iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.
  5. Tart kalıbını dolaptan cıkartın. Ganajı tartın üzerine dökün. Çilekleri üzerine yerleştirin. Bir iki saat dolapta donduktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN...

10 Haziran 2015

OREO VE ŞEFTALİLİ PARFE



 Haziran ayında olmamıza rağmen her ne kadar güneş yüzünü göstermesede sıcaktan bunalıp şöyle soğuk bişeyler olsada yesek diyeceğimiz günler de gelecek inşallah :)

MALZEMELER:

2 paket sade krem şanti
2 su bardağı süt
12 adet oreo bisküvi
2 adet şeftali

YAPILIŞI:


  1. Krem şantiyi serin bir kapta süt çırpın. 
  2. Oreo bisküvileri elinizle şantinin içine kırın.
  3. Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve şantinin içine ilave edin. kaşıkla dikkatli bir şekilde karıştırın. 
  4. Servis yapacağınız bir kalıbın altına strec film serin. Parfeyi içine boşaltın. Üzerini kapatın ve buzlukta bir gece bekletin.
  5. Servisten önce beş dakika kadar dışarda bekletin. Kalıptan ters çevirin. Dilimleyerek servis edin. İsterseniz üzerine çikolatalı sos da dökebilrsiniz.
AFİYET OLSUN

9 Haziran 2015

KURU MEYVELİ VE PEKMEZLİ KURABİYE


İşte harika bir kurabiye tarifi daha deneyin bayılacaksınız.

MALZEMELER:

250 gr Tereyağ ( Oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu ve vanilya

İç malzemesi

2 adet elma ( rendelenmiş)
5-6 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
3 çorba kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tarçin

Üzeri  için
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz

Yapılışı:


  1. Kayısı ve incirleri küp küp doğrayın. Rendelenmiş elma, kuru üzüm ve tarçin ve şeker ile birlikte pişirin. kenara alın ılınması için.
  2. Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın ve yoğurun. 
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın. iç malzemesinden koyup yuvarlayın. cevize batırın.
  4. 160 derecede pişirin. 
  5. Üzerine sıcakken pekmez gezdirin. 
AFİYET OLSUN