25 Ocak 2016

İSTİRİDYE MANTARLI MUSKA BÖREĞİ



İstiridye mantarı artık sofralarımızda daha sık kullanılmaya başladı. Ben de değişik tarifler denemeye devam ediyorum. Bu kez böreğini yaptım. Herkes tarafından çok beğenildi. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

MALZEMELER:

5 adet yufka
500 gr istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

sosu:

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

  1. Soğanı ve biberi ince ince doğrayıp kavurmaya başlayın. 
  2. Ardından istiridye mantarlarını ince doğrayın ve soğanlı karışıma ilave edin ve kavurun.
  3. Baharatlarını ve tuzunu ilave edin altını kapatın ve ılınması için kenarda bekletin.
  4. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin.
  5. Sıvı yağ ve suyu Bir kapta karıştırın. 
  6. Yufkalara fırça yardımı ile bu karışımdan sürün. Şeridin bir ucuna 1 kaşık harç koyun ve muska şeklinde sarın. 
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün arzuya göre çörek otu ya da susam serpin.
  8. 180 derecede üzeri kızana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...