7 Mart 2016

PORTAKALLI KEK





Portakalın zamanı geçti geçiyor. son son değişik lezzetler denemenin tam zamanı.

MALZEMELER:

4 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
2 adet elma ( rendelenmiş)
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 bardak un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 fiske tuz

Üzeri için:

file fındık

YAPILIŞI:


  1. Öncelikle tüm kuru malzemeleri birbirine katın ve eleyin.
  2. Portakalın suyunu sıkın. kabukları rendeleyin. Elmaları rendeleyin.
  3. Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın
  4. Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyin. çırpın.
  5. Tum kuru malzemeleri ekleyin. en son elma ve portakal kabuğunu ekleyin. karıştırın.
  6. 18 cm bir kelepçeli kalıba dökün. üzerine file fındık serpin.
  7. 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 
  8. Servis öncesi üzerine tekrar portakal kabuğu ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder