19 Mayıs 2016

Sofranızı Renklendirecek Salata Tarifleri








Mükemmel bir sofranın olmazsa olmazlarından biri olarak salata, pek çok farklı çeşidi ile eşsiz bir

lezzet şöleni oluşturuyor. Sağlıklı ve besleyici salatalar, en güzel yemeklere eşlik edebildiği gibi farklı

soslarla birlikte başlı başına bir yemek bile olabiliyor.

Hangi yemek pişirilirse pişirilsin, masada bulunan taptaze sebzelerden hazırlanmış lezzetli bir salata,

sadece sofraya şık bir görünüm sunmakla kalmaz; bir taraftan iştahınızı açarken bir taraftan da sağlıklı

beslenmenize katkıda bulunur. Aslında, her ne kadar salata, yalnızca sebzeler ve taze otlar ile

özdeşleşmiş olsa da çok daha farklı salata yorumları da yapılabilir.

Salata Çeşitleri

Aklınıza gelebilecek pek çok sebze, bakliyat, kırmızı et, beyaz et ve balık, salatanız için eşsiz bir lezzet

kaynağı oluyor. Farklı salata tarifleri ile yaratacağınız çeşitler, biraz da sizlerin hayal gücüne bağlı

olarak sofranızın lezzet unsuru olarak öne çıkıyor. Her türlü damak zevkine göre seçebileceğiniz

malzemeler ve sunacağınız çeşitler ile çoğunlukla hafif ve sağlıklı gıdalar hazırlamanızı sağlıyor. Kuru

baklagilleri yeşil sebzelerle buluşturacağınız leziz bir salatayı, dilerseniz öğün olarak dilerseniz de 5

çayı için hazırlamış olduğunuz ikramlıklar arasında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Etli, tavuklu ve balıklı

çeşitler, diyet yapanlar için mutlak bir öğün olarak sayılırken özel günlerinizde misafirlerinize de

bambaşka bir tat sunma imkanı sağlıyor. Et tüketmeyenler için ise kuru baklagiller öneriliyor.

Birbirinden değişik salata tarifleri için: http://www.herkessofraya.com/tarifler

Yoğurtlu Salata Tarifleri

Yoğurtlu salatanın ana malzemesi için yeşil sebzeler, havuç ve kırmızı lahanayı tercih edebilirsiniz.

Salatanın doyurucu niteliğini öne çıkarmak için haşlanmış kuru fasulye, kırmızı fasulye, yeşil

mercimek, nohut, buğday, kinoa, makarna, bezelye, mısır, şehriye, kara buğday gibi yardımcı gıdalar

da size destek olacaktır. Yoğurtlu salataya en çok yakışan doyurucu gıdalardan biri de tavuk oluyor.

Haşlanmış ya da kavrulmuş tavuk, baharatlar eşliğinde lezzetli bir ek malzeme seçeneği sunuyor.

Yoğurtlu salata hazırlarken bilmeniz gereken en önemli püf nokta, yoğurdun malzemelerle buluşacağı

zamandır. Servis etmeden yarım saat önce yoğurdu eklemeniz yeterlidir. Seçeceğiniz bazı

malzemeler, yoğurdu hızlıca emeceği için salatanızın servis esnasında mükemmel gözüktüğünden

emin olmanızı öneririz. Bunun için de yoğurdu eklemekte acele etmemek, en doğru tercih olacaktır.

Patatesli Salata ile Klasik Lezzetler

Patates sevmeyen kimsenin olmadığını tahmin ediyoruz ve patates ile hazırlayabileceğiniz pek çok

salata tarifi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Son zamanlarda, özellikle 5 çayı toplanmalarının

vazgeçilmez çeşidi olan renkli salatanın ana malzemesi, patates oluyor. Kek kalıbına yerleştirilerek

yapılan renkli salata, tuz ve baharatla bezenmiş patatesin lezzeti ve görüntüsü ile birlikte son derece

eşsiz bir his yaratıyor. Başlangıç menüsünde sunum tabağınızı, bambaşka bir tat olarak patates topları

ile zenginleştirebilir ve herkesin seveceği bir salatayı keyifle sofranıza getirebilirsiniz.

Hem ana öğün hem de ara öğün olarak salata, seçeceğiniz malzemeye ve bu malzemeleri hazırlama

süresine göre size pek çok değişik lezzeti bir arada keşfetme imkanı sunuyor. Soğuk olarak

tüketilebildiği için oldukça pratik bir sunuma sahip olan leziz çeşitleri ile salataya ve yemeğe dair

aradığınız daha pek çok bilgiyi Knorr'un sizler için hazırladığı http://www.herkessofraya.com/

adresinde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder