8 Ağustos 2016

KIBRIS TATLISI



Son günlerin popüler tatlısı oldu çıktı. Çok eskiden yapmıştım ben de ama unutmuştum. Bu kadar gündeme geldi madem tekrar yapayım dedim ben de.

MALZEMELER:

4 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker ( 200 grlık bardak)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ:

2,5 bardak toz şeker
3 bardak su

ÜST KREMA:

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 ml süt kreması

YAPILIŞI:


  1. Öncelikle şerbeti kaynatın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Kek için tüm malzemeleri sırası ile çırpın. kare bir borcamı yağlayın. Kek malzemesini her tarafı eşit olacak şekilde tepsiye yayın. 
  3. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
  4. Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  5. Kek şerbeti iyice çekerken biz de kremamızı hazırlayalım.
  6. Süt, nişasta ve şekeri iyice karıştırıp katılaşana kadar pişirin.
  7. Pişen kremanın altını kapatın. içine süt kreması ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  8. Şerbeti iyice çeken tatlının üzerine yayın.
  9. En son üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
  10. 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapın.
AFİYET OLSUN