MALZEMELER:
4 su bardağı irmik
250 gram tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket dolmalık fıstık
ŞERBET:
4 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su
Tereyağ eritilip fıstıklar ve irmik aynı anda ilave edilerek kısık ateşte altın sarısı olana kadar kavrulur. Su kaynatılıp şeker içinde eritilir. kavrulan irmik bir tarafa alınıp şerbet ilave edilir. karıştırılıp üzeri kapatılarak tekrar ocağın üzerine konularak pilav gibi demlenir. Demlendikten sonra alt üst edilip 10 dakika daha demlenir. İstenilen şekilde servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım. sevgıler..
YanıtlaSilHayırlı bayramlar canım. Sevdiklerinle güzel bayramlar geçirmeni dilerim.
YanıtlaSilSevgiler
Şeker tadında bayramlar dileriz :)
YanıtlaSiliyi bayramlar...
YanıtlaSilBetül'cüm sana da iyi bayramlar, oğluşun ve tüm ailenle sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmeni diliyorum.. Helva nefis görünüyor, uzattığın tabağı alayım ben en iyisi :)
YanıtlaSilSevdiklerinizle geçireceginiz güzel bir bayram dilerim...Hayirli Bayramlar...
YanıtlaSilÖPTÜM CANIM
canım yazılarıma yeni blogumdan devam edeceğim linklerinde adresimi
YanıtlaSilhttp://yosunbukassrecipes.blogspot.com/
değiştirirsen sevinirim..ben de ekliyorum hemen blogunu..
sevgilerimle
Sevgili Betül,geçmiş bayramın mübarek olsun canım.sevgilerimle...
YanıtlaSil