
Apartmandaki arkadaşım Esengül de yemiştim. Normalde pek sevmem milföy hamurunu ağzımda bir yağ tabakası bırakır ama bunda hiç belli olmamış milföy olduğu. Benim gibi sevmeyenler bile 5-6 tane yiyebilir :) Kendimden utanıyorum bunu dediğimde ama napayım tatlıya bir zaafım var..
MALZEMELER
4 adet kare şeklinde milföy hamuru
SOĞUK KREMA
2,5 su bardağı süt
3 kaşık un silme değil
1 kaşık nişasta
1 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı şeker ( normal ajda değil)
50 gr margarin yada tereyağ (malesef ki margarinle kıvamı daha güzel oluyo)
1 paket vanilya
içine istenilen bir meyve ( kivi, muz, çilek )
Pudra şekeri
Milföy karelerinin her biri dokuz parçaya bölünüp fazla kızartmadan 180 derecelik fırında pişirilir. Zaten kabarmış oluyor sıcakken her kare ikiye bölünür.
Bir tarafta süt, yumurta sarısı, un, nişasta çırpılıp pişirmeye başlanır. süt ısınınca tozşeker eklenir. göz göz olunca ocaktan indirilip margarin ve vanilya katılarak mikserin Yüksek devrinde 5 dk çırpılır. Hafif ılınınca karelere ister pasta duyu ile ister tatlı kaşığı ile krema konur üzerine istenilen meyvelerden konularak öteki kare üzerine kapatılır. soğuduktan sonra pudra şekeri serpilip kürdan batılılarak servis edilir.
Not: Kendi analizim kivilisi meyvenin mayhoşluğu dahada bir hafiflik vermişti. Muzlusu ise tatlı olduğundan biraz bayıyordu. ( kendimi yemekteyiz de gibi hissettim :)
AFİYET OLSUN