2 Nisan 2009

PATLICAN OTURTMA



Henüz turfanda sebze çıkmadı mümkün olduğunca almamaya çalışıyorum ama bazen eşim isyan bayraklarını çekiyor. Hal böyle olunca da arada kaçamaklar yaptığım oluyor. Patlıcanın her halini sevenlerdenim bende.

Çocuklara iki yaşından önce yedirilmesi pek uygun olmadığından içinde nikotin barındırıyor çünkü henüz tattırmadım. İnşallah oda sever bizim gibi:)

MALZEMELER

1 Kilo kemer patlıcan
300 gr kıyma
2 adet sivri biber
2 adet dometes ( ben çanakkaleden alıp buzluğa koyduklarımdan kullandım)
1 kaşık biber salçası
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
tuz ve istenilen baharatlar

Patlıcanlar uzunlamasına yada yuvarlak doğranıp kızartılır. tencereye alınır. üzerine kesilmiş sarımsaklar konur.

Başka bir yerde soğan ve kıyma kavrulur. sivri biber, domates ve salça ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Çok az su ilave edilip tuzu ve baharatlarıda ilave edilir pişirilir. Patlıcanların üzerine dökülüp ocakta 15-20 dk kısık ateşte pişirilir. Yada fırın tepsisine konup fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN...

14 yorum:

  1. Fırından yeni çıkmış taze bir ekmek eşliğinde pek güzel yenir :)),çok severim çok....

    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ben henüz sezonu açmadım ama kendimi zor tutuyorum, patlıcanı çok severim.. Ellerine sağlık Betül'cüm..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ben de bu hafta aldım çok canım çekmişti şimdi burda görünce iyice canım çekti çok severim
    ama bu mevsimde yenmesi iyi değil aslında di mi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık betülcüğüm..
    çok severim, ama dediğin gibi beklemedeyim henüz almadım.
    afiyet olsun canım.
    sevglrr

    YanıtlaSil
  5. burda hersey mevsimsiz oldugu icin bizde alip alip tuketiyoruz;))
    ellerinize saglik patlicanin her turlusunu severim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ah bi yaz gelsede bol bol yesek.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Maşallah Betülcüğüm,döktürmüşsün yine.Birkaç gündür ziyaret edemedim,baktım bir sürü tarif birikmiş.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Betül'cüm merhaba, "hediyeleşme" üzerine güzel bir etkinliğimiz var, senin de katılmanı arzu ederim. ayrıntılar sayfamda, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
    HAYIRLI CUMALAR...

    YanıtlaSil
  10. Dün bende sayfamda yazdığım patlıcan snadviç yaptım,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Betül'cüm katılımın için teşekkür ederim, en kısa zamanda bilgilerini bekliyorum canım sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. OFF çok severim patlıcanı ve oturtmasınıda tabi. Gerçi ayaktada olsa yerim ya. :) Ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  13. zamanı geliyor artık patlıcanın değilmi bolca yeriz


    ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  14. Bayılırım patlıcana,hele de böylesine,harikasın canım,ellerine sağlık....Öğlen vakti tamda acıkmışken....

    YanıtlaSil