
Eşim geçtiğimiz cumartesi pazardan mis gibi kokan çilekleri getirince birazı ile tart yapmayı aklıma koydum hemen.
Burçinin çilekli tartının hamurunu kullandım. Yağlı kağıdımın kalmamış olmasından dolayı ve seramik kap kullandığım için kalıptan çıkarmayla hiç uğraşmadım. Zaten iyikide uğraşmamışım bir kısmı yapıştı kalıba. Dadı muhteşemdi ama bir dahaki sefere daha farklı bir tart hamuru denemeyi planlıyorum.
MALZEMELER:
TART HAMURU ( Aynen aktarıyorum)
(23 santimlik tart kalıbı için)
• 125 gram tereyağı (soğuk)
• ½ cup pudra şekeri
• 1 ½ cup un
• ¼ tatlı kaşığı tuz
• 1 yumurta sarısı
*Cup ölçüleriniz yoksa 200 mililitrelik su bardağı kullanabilirsiniz.
KREMA:
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
½ su bardağı un
½ su bardağı mısır nişastası
½ su bardağı toz şeker ( BEN 1 SU BARDAĞI KULLANDIM)
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ:
YETERİ KADAR ÇİLEK
DR OETKER MEYVELİ SOS YADA TART JÖLESİ
Tart tabanını hazırlamak için pudra şekeri, un ve tuzun tamamını, tereyağından ise küçük parçalar aralıklarla eklenmek şartı ile mutfak robotu çalıştırılır.
Karışım ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaştığında (yaklaşık 2-3 dakika sonra) yumurta sarısı eklenerek iyice bütünleşene kadar robot tekrar çalıştırılır.
Hamur, tabanına yağlı kağıt serilerek kenarları tereyağı ile yağlanmış 23 santimlik tart kalıbına alınarak kenar yüksekliği 2,5 – 3 santim olacak şekilde eşit olarak elle yayılır.Taban kısmına 8-10 yerden olacak şekilde çatal batırılır.Buzdolabında 30 dakika bekletilir.Bekleme süresinin son 15 dakikasında fırın ön ısıtma için 180 ºC’ye ayarlanır.Tart hamuru fırına verilerek 25- 30 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirilir.
Krema :
Süt, şeker ve yumurta sarıları çırpılır. Un ve Nişasta eklenir. karıştırılı. ocağın üzerine alınarak göz göz olana kadar pişirilir. altı kapatıldığında vanilya ve tereyağı eklenip mikserle çırpılır.
Tart hamurunun üzerine dökülür. Çilekler doğranıp kremanın üzerine dizilir. En son tart jöLesi yada meyveli sos pişirilip çileklerin üzerine fırça ile sürülür parlaklık vermesi için. 2-3 saat dolapta bekletilip servis edilir.
AFİYET OLSUN..