18 Şubat 2010

BEYAZ PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA



Evde yemek olmadığında yardımcı yemek olan makarna birden ana yemek şekline bürünüyor :) Yanına birde salata ve yoğurt ile öğünü tamamlıyoruz. Değişik şekillerde yapmak mümkün. Ben bu sefer peynirli yaptım.


MALZEMELER:

Yarım paket fırın makarna
Beşamel sos ( ben bu sefer KNORR un hazır beşamel sosunu kullandım )
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı kaşar rendesi
7-8 dal maydanoz

Makarna bol suda haşlanır. Beşamel sos tarif üzerindeki gibi pişirilir. 4/3 ü makarnaya karıştrılır. Beyaz peynir ve kıyılmış maydanozda katılır karıştırılır. Tepsiye yayılır. Kalan beşamel sos makarnanın her yerine eşit şekilde yayılır. Üzerine kaşar peyniri konup fırına verilir. Kaşarlar eriyip kızardığında olmuş demektir.

Afiyet olsun..

9 yorum:

  1. Betülcüğüm ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  2. Haklısın yanına salatayla ana yemek olabiliyor.çokda severim.
    ellerine sağlık
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş canım, ellerine sağlık.. Çok uzun zamandır fırın makarna yapmamıştım, aklıma düştü şimdi..

    YanıtlaSil
  4. canım süper görünüyo bende çok sık yaparım bu aralar yapmıyorum aslında bu akşam yapayım bende.ellerine sağlık çok öptüm

    YanıtlaSil
  5. Betülcüğüm eline sağlık fırın makarna çok nefis hele üzerindeki kızarıklık yokmu en çok ta ona bayılırım.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık :) harika görünüyo...

    YanıtlaSil
  7. Betül nefis bir yemek,bir tabak yetmez bana :)

    YanıtlaSil
  8. betülümmmm çok güzel görünüyor canım istedi vallaa...ellerine sağlık hayatım...sevgilerimle öpüyorum ...tatlı oğluşunuda benim yerime öp...tatlı ve yaramaz afacan :))

    YanıtlaSil
  9. bu akşam ben de yapıcam inşallah:))
    beşamelsiz olmaz mı aceppp?

    YanıtlaSil