30 Kasım 2011

ISPANAKLI KREP BOHÇASI


Malzemeler (4 Kişilik):


300 gr. ıspanak
2 adet kurusoğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tozşeker
½ su bardağı kaşar peyniri
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber ve tuz

Krep için:
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Ispanaklar ayıklanıp temizlenir, bol suda yıkanır, süzülür ve iri iri doğranır. Kurusoğanlar ince bir şekilde kıyılır. Sıvıyağ tavada ısıtılır, soğanlar yağda 3-4 dakika süreyle sotelenir. Ispanak, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurulur.

Krepin Hazırlanışı;

1) Un, süt, yumurta ve tuz derin bir kabın içerisinde iyice çırpın.

2) Teflon tavada tereyağının ¼ 'ü eritin. Tavaya krep karışımından bir kepçe dökün, tavayı hafifçe sallayın, kreplerin iki yüzeyi kızarıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın.

Sosu için;

1) Domateslerin kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın.

2) Soğan ve sarımsağı sıvıyağ ile tavada pembeleştirin.

3) Domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve tozşeker koyarak 5 dakika pişirin.

4) Ispanakları krebin içine koyarak bohça şeklinde sarın.

5) Üzerine domates sosu ve kaşar peyniri koyarak fırında 160 C° 'de üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek sıcak bir şekilde servise sunun.

Afiyet olsun.



24 Kasım 2011

PROFİTEROLLÜ PASTA


Başta Başöğretmenimiz Atatürk'ün ve Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğremenler Günü Kutlu Olsun..

Pastamız bir öğretmenimize gitti bu gün. Kekin arası Frambuazlı Profiterol toplarının içi çikolatalı....

13 Kasım 2011

KİREMİTTE LEVREK KAVURMA

Evin yakınında bir balık restorantımız var genelde oraya gideriz balık yemek için. Malum ev çok kokmasın diye. Benim en favori yemeğimdir levrek kavurma. Sonunda tarifini de alıp denedim kendim de nefis oluyor mutlaka denemelisiniz...

MALZEMELER:

2 adet levrek ( küp küp doğranmış )
10 - 12 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet çarlışton biber
1 adet domates ( çekirdek kısımları çıkartılıp küp doğranmış)
10 - 12 adet küçük mantar ( şapkalarından çıkmamış. çok az haşlanmış. )
tuz, karabiber, kekik
2 çorba kaşığı tereyağ

1) Kekik ve tereyağ haricindeki tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın.
2) Kiremit kaba koyun.
3) Üzerine tereyağ ilave edin.
4) 200 derecede balıklar pişene kadar pişirin.
5) Servisten önce üzerine kekik serpin.

AFİYET OLSUN..

10 Kasım 2011

GÜL TATLISI


Önceleri çok sıklıkla yapardım sürekli. Bu aralar zamansızlıktan pek yapamaz olmuşken aklıma düştü birden. Bu tarif blogda da olmalıydı :) Buyrun tarife:)

MALZEMELER:

1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt veya yoğurt
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat ( yoğurt olursa k. tozu, süt olursa karbonat ayrıca yoğurt kullanırsak limon suyu kullanmıyoruz. )
2 çorba kaşığı irmik
aldığı kadar un
2oo gr badem ( yada iri kıyılmış ceviz )

şerbet:

4 su bardağı şeker
3,5 bardak su
yarım limon suyu

YAPILIŞI:

1) Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.
2) Hamurdan büyük bezeler alınarak yarım cm kalınlığında açın.
3) Bu aşamadan sonra iki çeşit yapım aşaması var.

1. çeşit:

- hamur yarım santim açıldıktan sonra su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
- 4 adet yuvarlağı biraz daha kaydırarak üst üste koyun.
- iki adet bademi arka arkaya hamurun tam ortasına koyun.
- Uzun kısımdan kendi tarafından başlayarak rulo şekilde sarın.
- Tam ortadan kesin. kesilen taraf altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Bademler ortada oluyor çekirdek gibi.

2. çeşit:

- Hamurdan yuvarlak kesildikten sonra tek bir yuvarlağın dört kenarına artı olacak şekilde ama orta kısmı kesilmeden hamurum kesik atılır.
- Önce iki karşılıklı kısım birbirine yapıştırılır.
- Sonra öteki kısım karşılıklı olarak birbirine yapıştırılır.
- Tam ortaya iri kıyılmış ceviz konur.
( Ben bu sefer ikinci çeşidi yaptım )

170 derecede kızarana dek pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.

AFİYET OLSUN...


9 Kasım 2011

ARPACIK SOĞANLI KAVURMA




Bu gün bayramın son günü. Her ziyaret edilen evde mutlaka kavurma ikram edilmiştir. Bizim evde de yapıldı malum :) Ben normal kavurma yerine içine biraz baharatla tatlandırmayı sevenlerdenim. Etin o kokusunu alması açısından.

MALZEMELER:

1 Kilo kavurmalık et ( yağlı )
11-12 adet arpacık soğan ( yoksa dörde bölünmüş iki ortaboy soğan)
2 diş sarmısak
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
Tuz
2 su bardağı kaynamış su

YAPILIŞI:
1)
Etleri tencereye koyun. Harlı ateşte kavurmaya başlayın. Etin eğer ki yeterince yağı varsa ekstra yağ koymaya gerek yok.
2) Kendi suyunu çektiğinde kaynamış suyu ekleyin kavurmaya devam edin.
3) Arpacık soğan, defne yaprağı, kıyılmış sarmısak ekleyip iyice suyunu çekip yağını salana kadar arada karıştırmak suretiyle kavurun.
4) En son altını kapatmadan baharatlar ve tuzunu ilave edin.
5) 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın.

Not: Etin sertliğine göre koyacağınız su miktarı değişebilir.

AFİYET OLSUN

6 Kasım 2011

İYİ BAYRAMLAR



Tüm İslam Alemi'nin Kurban Bayramı Mübarek Olsun.....

4 Kasım 2011

2 Kasım 2011

CAİLLOU PASTA



Kakaolu sünger kek, kakaolu krema , muz ve fıstıktan oluşuyor..

ŞİRİNLER CUPCAKE

Şirinler sınıfına yapıldı bu kekler. Kakaolu kek, kakaolu dolgu kremalı nefis kapkekler..