Malzemeler (4 Kişilik):
300 gr. ıspanak
2 adet kurusoğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tozşeker
½ su bardağı kaşar peyniri
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber ve tuz
Krep için:
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Ispanaklar ayıklanıp temizlenir, bol suda yıkanır, süzülür ve iri iri doğranır. Kurusoğanlar ince bir şekilde kıyılır. Sıvıyağ tavada ısıtılır, soğanlar yağda 3-4 dakika süreyle sotelenir. Ispanak, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurulur.
Krepin Hazırlanışı;
1) Un, süt, yumurta ve tuz derin bir kabın içerisinde iyice çırpın.
2) Teflon tavada tereyağının ¼ 'ü eritin. Tavaya krep karışımından bir kepçe dökün, tavayı hafifçe sallayın, kreplerin iki yüzeyi kızarıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın.
Sosu için;
1) Domateslerin kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın.
2) Soğan ve sarımsağı sıvıyağ ile tavada pembeleştirin.
3) Domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve tozşeker koyarak 5 dakika pişirin.
4) Ispanakları krebin içine koyarak bohça şeklinde sarın.
5) Üzerine domates sosu ve kaşar peyniri koyarak fırında 160 C° 'de üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek sıcak bir şekilde servise sunun.
Afiyet olsun.