26 Nisan 2011
BÜTÜN BLOGGERLER TOPLANDIKK
Geçen Haftalarda çok ama çok değerli misafirlerim vardı. Bir gelenek haline geldi toplantılarımız artık. Masa başı sohbetleri inanılmaz keyifli geçiyor.
Ben bişeyi çok istediğimde mutlaka bir aksilik oluyor. Bazı arkadaşlarımız gelemedi. En üzücü olay da Güler abla tam eve yaklaşmışken kaza yaptı ve tekrardan geri dönmek zorunda kaldı.
Onun dışında herşey çok keyifli geçti.
Tez Pişti
Salamlı Rulo Krep
Pırasalı Kiş
İsotlu Kısır
Zencefilli Limonata
Patates Salatası
Tümay'ın Brovni Kurabiyesi
Zeynep'in Elmalı Keki
Neval'in Tahinli Kurabiyesi
Yasemin'in mantarlı biberli böreği
Gülay'ın Portakallı Lorlu Kurabiyesi
22 Nisan 2011
CARTE D'OR İLE 5 DAKİKA DAHA :)
Geçtiğimiz haftalarda Carte D'or'un yeni marka temsilcisi olan Şenay Gürler ile beraber kahvaltısına davetliydim. Hem bu zamana kadar Carte D'orun davet edildiğim hiçbir etkinliğine katılamadığımdan hem de Şenay Gürler ile beraber olacağımdan dolayı biraz heyecan vardı.
Sabahın köründe düştüm yola. Bir pazar sabahı erken saatte istiklalde turladım. Ne kadar güzeldi o dakikalar anlatamam.
Şenay hanım ile birlikte güzel sohbetler eşliğinde kahvaltımızı ettik. Bir yandan da yeni çekilmiş olan reklamı izledik. Yeni projelerden haberdar olduk. Nefis yenilenmiş olan dondurmaların tadına baktık.
Carte D'or bu sene klasik çeşitlerinin kıvamını daha da koyulaştırmış. Maraş usulu de nefis ti özellikle denemenizi öneriyorum. Dondurma pasta çeşidine yenileri eklenmiş. Bitter Çikolatalı Dondurmalı Pastayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
İnanılmaz keyifli bir etkinlik oldu. Burdan tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.
http://www.cartedor.com.tr/
http://www.dondurmaliblog.com/
http://www.facebook.com/CartedOrTurkiye
buyrun tüm haberlerden haberdar olmak için tıklayın :)
11 Nisan 2011
TEZ PİŞTİ
Hayatımda tatlının yeri büyüktür. Tanıyanlar bilirler. Sütlü tatlıları tek geçerim her zaman.
Sütlaca benzer bir tatlı hem basit hem de farklı. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 Litre Süt
2 adet yumurta
10 çorba kaşığı şeker
80 gr Pirinç unu
vanilya
1) Derin bir tencereye pirinçunu ve şekeri koyun.
2) Sütü yavaş yavaş ilave ederek pirinç ununu eziniz.
3) Ateşe koyup pirinç ununun kokusu gidene kadar boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
4) ateşten alıp vanilyanın yarısını ilave ediniz.
5) Ateşe dayanıklı kaselere paylaştırınız.
6) 1 kepçe kadsrını ayırıp bunun içine 2 yumurta sarısnı ve vanilyayı katıp karıştırınız.
7) Yumurta beyazlarını kar haline getirip yumurta sarılı karışıma katıp beyazları söndürmeden karıştırınız.
8) Kasedeki soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın ve düzeltin.
9) Fırının ızgara kısmında üzerlerini kızartınız.
AFİYET OLSUN..
7 Nisan 2011
MOR SOĞANLI PİLAV
Çok farklı bir pilav. tadı da nefis oluyor. Mutlaka denemeizi tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
3 Ortaboy Mor Soğan
2 Su Bardağı Pirinç
4 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Yemek kaşığı Sıvıyağ
2 su bardağı Et Suyu ya da et bulyon
Tuz
1) Pirinçlerin nişastası gitsin diye 1 saat öncesinden sıcak ve tuzlu suda bekletin.
2) Soğanları yemeklik doğrayın. Yağda yaklaşık yarım saat kavurun.
3) Pirinçlerin suyunu süzüp yıkadıktan sonra soğanlara katıp kavurmaya devam edin.
4) Et suyunu ve tuzunu ilave edip göz göz olana kadar pişirin. Yarım saat Dinlendirip Servis edin.
AFİYET OLSUN..
Not: Bulyon kullanacaksanız tuz kullanmayın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)