31 Ocak 2011
KREM ŞANTİLİ KURABİYE & SIKMA KURABİYE
Kurabiye pek sevmeyen biriyimdir İçine 1 kalıp margarin girdiğini düşündüğüm de hele direk vazgeçerim yemekten. Ama bu kurabiyeyi sevdim. Üstelikte sıvı yağ ile yapılıyor. Diğerlerine göre daha masum yani.
Sevil'e giderken yapmıştım ben de. beğenildi arkadaşlar tarafından da.
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket krem şanti (toz halinde) ( bir paketin içinde 2 adet oluyo ya onun iki paketi kullanılıyor.)
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzerine: pudra şekeri
Sıvıyağ içine ceviz , kremşanti konup el ile karıştırılır. Azar azar un ve vanilya eklenir. Un koyduktan sonra hamur parça parça olacak. Un gibi ayrılacak küçük parçalar halinde. Elinle çiğ köfte sıkar gibi sıkarak şekil ver. 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişir. Çıkınca sıcak sıcak pudraşekerine bula her tarafını.
AFİYET OLSUN..
25 Ocak 2011
MORMANİDEN ALIŞVERİŞ KEYFİNİ YAŞADINIZ MI?
Siz hala Mormani işbirliği ile gerçekleştirdiğim yılbaşı çekilişine katılmadınız mı? e ne duruyorsunuz çok az kaldı hadi durmayın..
Ben ilk internet alışveriş maceramı Mormaniden gerçekleştirdim bile. Tüm seçtiklerim eksiksiz geldi. Oğluma bir sürü oyuncaklar oyun hamurları aldım. Kendime mutfak eşyalarıı aldım.. Siz de bir ziyaret edin derim butlaka bulacaksınız kendinize göre bir şeyler..
23 Ocak 2011
KAKAOLU FINDIKLI KEK
Aslında ıslak kek yapıcaktım ama sonradan çook eskilerde yaptığım bir kek aklıma geldi şöööyle üzeri bol fındıklı kakaolu. Ani bir dönüş yapıp hemen malzeme lisremi değiştirdimm. Çok ta iyi oldu nefis bir kek oldu ..
MALZEMELER: ( KERE BORCAM İÇİN )
4 adet yumurta
1,5 bardak toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
100 gr kakao
2 su bardağı iri dövülmüş fındık
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta sarısı ve beyazı ayrılıp beyazları bir fiske tuz ile kar haline getirilir. Yumurta sarıları toz şeker ile beraber 5 dakika çırpılır. Sıvıyağ ve süt ilave edilir. çırpılır. un, kakao, kabartmatozu ve vanilya eklenip çırpılır. Kar haline gelen yumurta beyazları yavaş yavaş kakaolu harca katılıp beyazlar söndürülmeden karıştırılır. Yağlanmış kare borcama dökülür. Üzerine fındıklar serpilip 200 derecede batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
18 Ocak 2011
ANTEP FISTIKLI UN KURABİYESİ & FINDIK KURABİYE
gecenim üçünde pişirmiş kurabiyelerdir kendileri :) lafı uzatmadan tarife geçmek istiyorum.
MALZEMELER:
1 Paket margarin ( oda sıcaklığında)
9 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı YADA fındık
Üzeri için: 1 çay kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı bolca
Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Minik minik şekil verilir. 150 derecede çok pembeleştirmeden pişirilir. çıkan sıcak kurabiyelerin her tarafı pudraşekerine bulanır.
AFİYET OLSUN..
17 Ocak 2011
ETLİ NOHUT
Güzel yapanın elinden yemek nasılda keyiflidir. Lokum gibidir nohutlar. Ama birde iyi pişmemiş suyu bi tarafta nohutu bi tarafta ise vay halinize o zaman da . Midenize taş gibi oturur kalır.
son zamanlarda çok mail almaya başladım günlük hayatta sık sık yapılan yemekleri yapmamı isteyen. Özellikle yeni evlenen arkadaşlarım sürekli söyleyip duruyorlar. Püf noklataları istiyorlar. bunlarla ilgili bir çalışma yapmam gerek en kısa zamanda.
MALZEMELER:
1 Büyük kuru soğan
250 gram kuzu kuşbaşı
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salşası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
tuz, pulbiber
Nohutlar bir gece önceden suya konur. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ile beraber diri kalacak şekilde haşlanır.
Ben Düdüklü tencerede yapıyorum. Nutricook. çok pratik oluyor. Yağ kızdırılır. Etler atılıp suyunu salıp şekene kadar kavrulur. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Salça ve kırmızı biberde konur. Salça kokusu çıktığında haşlanmış nohutlar eklenir. Birkaç kez daha karıştırılıp tuz, pulbiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapılır. Düdüklüde 30 dakika pişirilir .
Eğer ki düdüklüde pişirmeyecekseniz bu süre daha da uzar.
AFİYET OLSUN
16 Ocak 2011
KAVURMALI KAŞARLI TOST
Yağmurlu bir pazar sabahında kocaman günaydın olsunn.. Kahvaltıda değişik ne yapablirim derseneiz değişik bir öneri olabilir bu size.
Karşınızda yemek yemeyen oğluna değişik ne yapıp yedirebilirim diyen bir anne modeli var. Kurbanda yapmış olduğum kavurma arada bir tostumuzun içine giriyor. Çokta güzel oluyor. Sürekli neyi nasıl yaparsam anlamadan yedirebilirim şeklimdeyim. peynir neredeyse hiç yemiyor. ya tostun içinde oda anlaşılmayacak şekilde yada omletinin içine katarak yedirebiliyorum ancak.
Ben kendime içinin malzemesini çoğaltarak tek bir tost ile bir kahvaltı öğünü çıkaranlardanımdır.
MALZEME:
4 adet tost ekmeği
tost ekmeği büyüklüğünde 4 adet kaşar dilimi
kavurma
2 kaşık sıvıyağ
tost ekmeklerinin içine önce kavurma sonra kaşar peyniri konup diğer dilimi kapatılır. tost makinesinin altı biraz yağlanıp yeterince ısıya ulaştığında ekmekler yerleştirilir. Ekmeklerinde üzerlerine yağ sürülüp kızarana kadar pişirilir.
işte bu kadar. içine daha farklı malzemeler domates, beyazpeynir, patates kızartması,zeytin ezmesi vb. konarak çeşitlendirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
14 Ocak 2011
PEYNİRLİ BÖREK
Ruhsal olarak kötü günler geçirmekteyim bakmayım yüzümün güldüğüne siz içim kan ağlamakta aslında. Herşey çok anlamsız gelmeye başladı hayatta bana nedendir bilmiyorum ama sanki hiç birşey için bir amacım yokmuş gibi yaşıyorum son günlerde. Agresifliğim hat safhada. sonrası pişmanlıklar keşkeler. Geçicek bu günler biliyorum düzelicek herşey. En kısa zamanda olması için dua ediyorum sadece.
Böyle zamanlarda çok fazla mutfağa da girmiyorum. yani zorunlu haller dışında. Yeni birşeler denemek istiyor fakat sadece düşünce safhasındayken daha vazgeçiyorum.
Ama hala Kahvaltıda sıcak börek kadar güzel bişey yoktur bana göre. Geçen gün akşamdan hazırlayıp sabahın köründe kalkıp pişirdiğim börek. Çok pratik ve lezzetli. mutlaka tavsiye ederim.
MALZEMELER
3 Adet yufka
yarım paket margarin
2,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
iç malzeme:
200 gr lor peyniri
yarım demet maydanoz
2 yumurta beyazı
YAPILIŞI:
İlk etapta lor peyniri, maydanoz ve yumurta beyazları bir kapta karıştırılır.
Margarin eritilip süt ve tuz ile karıştırılır. Kare borcamın en altı hafif yağlanıp bir yufka kenarlardan taşacak şekilde serilir. bir kaç kaşık sıvı harç gezdirilir. ikinci yufka elle parçalanarak aralarına sıvı harçtan dökülerek kat kat serilir. İç malzemenin hepsi yayılıp geri kalan yufka da kat kat serilip sıvı harçtan dökülür. En son dışa sarkan yufkalar içe doğru katlanıp kalan harç her tarafa eşit miktarda dökülür ve dilimlenir. buşekilde eğer ki zamanınız var ise bir gece bekletilir. yoksa 1&2 saat dinlendirili. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
BÖREKLER,
HAMUR İŞLERİ
9 Ocak 2011
KABAK TATLISI 2
Bu sefer ufak bir değişiklik yaptım sadece. Daha önceleri şekerde bekletmeden pişirirdim. Bu sefer beklettim. Piştikten sonra fırınladım biraz kabakları hafif gevrekleştiler.
MALZEMELER:
1 kilo kabak
1 kilo şeker
3-4 adet karanfil
1 su bardağı su
Kabaklar dilimlenerek tencereye dizilir. Üzerine toz şeker serpilip 1 gece bekletilir. Ertesi gün suyu ve karanfilleri konup ağzı kapalı şekilde kaynadıktan sonra yaklaşık 45 dakika pişirilir. Arada bir tencere iki yanından tutularak sallanır.
Kabaklar dayanıklı bir fırın kabına aktarılıp 150 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar tutularak gevrekleştirilir.
AFİYET OLSUN...
7 Ocak 2011
KAPÇONİ CARİ & SEBZELİ HAMSİ
Kapça Lazca da hamsi anlamına gelir. Şimdilerde olmasa da eskiden hamsi karadenizde çok bol olduğundan her yemeğin içinde var neredeyse. Özellikle bu yemekte tuzlanmışının kullanılması makbul. Mevsimine göre içine konan sebzeler değişebiliyor. Buyrun tarife :)
MALZEMELER:
1 adet kurusoğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet çarliston biber
1 adet domates
yarım demet maydanoz
2 yaprak pazı
yarım kase tuzlanmış hamsi
1 çorba kaşığı buğday unu
1 çorba kaşığı mısır unu
yarım çay bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
Maydanoz hariç tüm sebzeler çok incecik doğranıp yaklaşık 1 saat kadar kavrulur. Ben ağzı kapalı olarak kavuruyorum. Yanmasını engellemek için. Sebzeler iyice öldüğünde hamsileri ve maydanoz katılır. 15 dakika da hamsilerle birlikte kavrulur. Mısır ve buğday unu suda açılıp katılır 1 dakika da o şekilde pişirilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)