22 Eylül 2011
BACK-UP TEKNE ETKİNLİĞİ
Utopic Farm’ın davetiyle back-up tekne etkinliğindeydim geçen hafta. Kalamış Marina da Sevgili Harun Güven karşıladı beni. Yanında çıtı pıtı Evren vardı :)Biraz sohbet ettikten sonra Back-up markasının reklam ve sosyal medya sorumlusu Seçil hanım katıldı aramıza.
Seçil Hanım zarif güler yüzlü naif bir insan. Üstelik kendisi bizzat yarışlara katılıyor. Onu tanımış olmaktan gerçekten çok mutlu oldum :)
Kaptanımız ile birlikte yola koyulduk boğaza doğru. Benim için herşey çok keyifli başlamıştı aslında. Ama havanın sıcak oluşu esintinin olmayışı ben de yavaş yavaş mide bulantısı yaratmaya başladı. Kabusum olan deniz tutması 2. kez başıma geldi :( öyle ki ağzımı açıp iki çift laf edemedim. Ama neyse ki Sevgili Evrenciğim benim kafamdaki tüm soruları sordu kaptanımıza.
Ben sadece dinleyebildim. Bazı zamanlarda kafamı bile çevirip bakamadım. O derece kötü oldum .
Eğitmenimiz bize çok güzel bilgiler verdi :)ben evrenden kopya çekiyorum burayı :)
Yelkenli sporu düşündüğümüz gibi çook pahallı bir spor değilmiş. Yıl boyunca 2.000 tl ile (1.000 tl si kıyafet) bu sporu rahatlıkla yapıp eğitim alabilirsiniz.Marinalarda insanlarla diyalog kurdukça yarışlara katılabilir kendinizi geliştirebilirsiniz.
Deniz üzerinde giderken eğer yelkeninizi açtıysanız diğer gemi,vapur vb deniz taşıtlarının önünden geçme hakkı kanunlara göre sizin.Geçiş üstünlüğünüz var.
Bu sporda kilolu oluşunuz asla bir dezavantaj değil,
Kara üzerinde ‘panik eğitimi’ denilen şeyin adı deniz üzerinde ‘ hayatta kalma eğitimi ‘bu başlık altında aklımda kalanlar şu maddeler oldu;
Ne olursa olsun tekneyi terk etme,
Suya düştüğümüzde çırpınmanın aksine, vucut ısımızın ani değişimlere uğramaması için cenin pozisyonunda kalmalı ,mümkünse az hareket etmeliymişiz.
Ekibin uyumu çok önemli ama her zaman son kararı kaptan verirmiş.yani o ne derse o yapılır bu değişmez bir kuralmış (panik anlarında verilecek kararlarda da)
Eğer Back-Up üyesi iseniz bu tekneleri çok uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz. Öyle ki evlenme teklifi edenler, eşini ya da sevglisini yemeğe götürenler bile olabiliyormuş :)
Son olarak Back-Up hizmetinin sloganı ile kapanışı yapıyorum,
Kimi arayacağınızı bilmediğinizde bizi arayın :))
8 Eylül 2011
İZMİR KÖFTE
Benim için köfte ve patates oldumu sular durur :) Heleki kızartma türü isa bayılırım. Normalde izmir köftenin köfteleri oval olur ama ben yuvarlak yaptım bu sefer.
MALZEMELER:
Köftesi için:
300 Gr kıyma
1 adet kuru soğan ( rendelenmiş )
2 dilim ekmek içi ( ıslatılmış)
1 adet yumurta
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber,
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 kaşık tereyağ
2 bardak su
tuz karabiber
YAPILIŞI:
1) Köftelik tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Yarım saat dolapta dinlendirin.
2) Patatesleri soyduklan sonra uzunlamasına elma dilimi şeklinde dilimleyin ve kızartın.
3) Dinlenmiş olan köfte harcını oval yada yuvarlak şekil verip kızartın.
4) Köfte ve patatesleri fırın kabına alın.
5) ayrı bir tencerede tereyağında salçayı kavurup suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
6) Kaynayan salçalı suyu köftelere ilave edip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Not: Ben köfte ve pataesleri PHİLİPS AİRFRYER ile kızarttım. Daha hafif bir yemek elde ettim.
6 Eylül 2011
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
Sevmeyen yoktur sanırım mercimek çorbasını. Ben bu haliyle daha da çok seviyorum..
MALZEMELER:
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
2 kaşık un
3 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağ
5 bardak su
tuz, karabiber, pulbiber, nane
YAPILIŞI:
1) Soğanları yemeklik doğrayın. 5 bardak suyun içine mercimek ve soğanı koyup iyice kaynatın.
2) İyice ezilip pişen mercimeği tel süzgeçten geçirin.
3) Ayrı bir yerde sıvıyağda unu kavurun. içine bir bardak su ve süzülen mercimeği ilave edip karıştırarak kaynatın.
4) Tuzunu ve karabiberini ekleyip altını kapatın.
5) Ayrı bir tavada tereyağını yakın. Pul biber ve nane ekleyin.
6) Servis esnasında kaselere boşaltılan çorbaların üzerine ilave edin.
AFİYET OLSUNN
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)