Pırasa sevmeyenler buna bayılacaksınız bence. Çocuklara da sevdirmenin bir başka yolu sevmedikleri sebzeleri köftenin böreğin içine saklamak sanırım :)
Ispanaklısını, tavuklusunu, mantarlısını yapıyordum daha önceleri. Bu kez pırasalı denedim. Bence nefis oldu. denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
MALZEMELER:
Krep Hamuru:
2 yumurta
2 su bardağı sut
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç Malzeme:
1 kilo pırasa
1 adet havuç
5 kaşık zeytin yağ
yeteri kadar karabiber ve tuz
1 çay bardağı lor
1 çay bardağı kaşar peyniri
YAPILIŞI:
- Krep malzemelerinin hepsini çırpın. Peçete ile yağladığınız tavaya bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Tüm krep harcı bitene kadar tekrarlayın.
- Havuçları rendeleyin. Pırasaları çok ince kıyın. zeytinyağında iyice kavurun. indirmeye yakın karabiber ve tuzunu ekleyin.
- Krepin bir ucuna içten koyun lor ve kaşar peyniri de koyup rulo şeklinde sarın. Ya da krebin orta kısmına koyup bohça şeklinde de katlayabilirsiniz.
- Fırın kabına yerleştirin krepleri. Üzerlerine biraz daha kaşar rendesi serpin 180 derecede kaşar peynirleri eriyene kadar tutun.
afiyet olsun...