29 Temmuz 2011
LİMONLU BAR
Tabanı için Malzemeler:
1/2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
bir çimdik tuz
70 gr tereyağı soğuk
Üzeri için:
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un (60 gr)
bir çimdik tuz
2 limonun suyu
Üzeri için; pudra şekeri
Yapılışı:
1) Tabanı için verilen malzemeleri yoğurun.
2) 20x20 cm boyutlarındaki bir tepsinin içerisine yağlı kâğıt serin.
3) Hamuru elinizle yayıp 20 dk 170 derecede pişirin. Pişerken Hamurun üzerine yağlı kağıt ve be kuru baklagil sererseniz hamurunuz hem kabarmaz hemde beyaz kalır. ( benim yağlı kağıdım bittiğinden kullanamadım. )
4) Üzeri için verilen malzemeleri mikser ile çırparak hazırlayın.
5 Karışımı pişen hamurun üzerine döküp 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika daha pişirin.
6)İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin.
AFİYET OLSUN..
GÜNLÜK, TAZE, KATKISIZ DONDURMALAR…
Kahve Dünyası 2011 yazına yepyeni dondurma koleksiyonuyla giriyor. Dondurmalarını %100 doğal sahlepten, sorbelerini ise gerçek meyveden üreten Kahve Dünyası’nın dondurma koleksiyonunda 8 çeşit dondurma, 3 çeşit sorbe bulunuyor. Koleksiyonun yıldızı ise elbette Kahve Dünyası klasiği KUPAKUPlar…
Ürünlerinin tazeliği ve lezzetiyle bilinen Kahve Dünyası, yeni dondurma koleksiyonuyla 2011 yazının vazgeçilmezi olacak.
Kahve Dünyası’nın yenilenen dondurma menüsünde 8 çeşit dondurma, 3 çeşit sorbe bulunuyor. Dondurmalar; kaymaklı, vanilyalı, bitter çikolatalı, sütlü çikolatalı, karamelli, damla sakızlı, Türk kahveli ve fıstıklı seçeneklerinden oluşuyor. Sorbeler ise çilekli, frambuazlı ve limonlu.
Kahve Dünyası dondurmaları %100 doğal sahlepten yapılıyor. Günlük olarak üretilen dondurmaların yapım aşamasında hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Sorbeler de gerçek meyveden üretiliyor.
Yoğurtlu dondurmayı denediniz mi?
Geçen yılın gözdesi yoğurtlu dondurma bu yaz dondurma sevenler için yenilendi. Yoğurtlu dondurmanızı farklı lezzetlerdeki sos ve süsleme çeşitlerinden seçerek damak tadınıza en uygun haline getirebiliyorsunuz. Yoğurtlu dondurma; yoğurt tadında, dondurma soğukluğunda bir ürün. Yoğurtlu dondurmanın, düşük kalorili olması ve probiyotik özelliği nedeniyle vücudumuz için oldukça faydalı olduğunu da belirtelim.
Bunaltıcı yaz sıcakları Kahve Dünyası dondurmalarıyla bu yıl çok rahat geçecek. Kahve Dünyası dondurmaları hem serinletecek hem de eşsiz lezzetleriyle mutluluk verecek. Canınız dondurma istediğinde mutlaka Kahve Dünyası’na uğrayın.
Bir Kahve Dünyası klasiği; KUPAKUP
Kahve Dünyası’nda dondurmanızı ister külahta, ister kornet tabakta, isterseniz de çikokap içinde alabilirsiniz. Bir de Kahve Dünyası klasiği KUPAKUPlar var. KUPAKUPlar da bu yaz için yenilendi. Meyveli, çikolatalı, karamelli ve kahveli olmak üzere toplam 4 çeşit KUPAKUP, lezzetli soslarla süslendi. Menüdeki seçenekler dışında istediğiniz dondurma çeşidini kullanarak kendi KUPAKUP’unuzu da yaratabilirsiniz.
1 kilo alana 1 / 2 kilo hediye!
Kahve Dünyası’nın bu enfes dondurmalarını özel soğuk muhafaza paketleri içinde evinize de götürebilirsiniz. Hatta yine Kahve Dünyası’ndan alabileceğiniz soslarla dondurmanızı süsleyerek daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Üstelik bu lezzetleri doya doya yemeniz bir de kampanya var: 1 kilo dondurma alana 1/2 kilo dondurma da Kahve Dünyası’nın hediyesi!
23 Temmuz 2011
HAŞHAŞLI KURABİYE
MALZEMELER:
125 gr. tereyağı (soğuk)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı haşhaş
500 gr un.
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1) Soğuk tereyağını bıçakla ufalıyın. Unun 2/3′ ünü tereyağına elinizle yedirin.
2) Ardından sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyin.
3) Geri kalan undan aldığı kadarını katarak hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun.
4) Hamurun üzerini örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
5) Hamuru Yarım cm kalınlığında açıp istediğiniz kalıpla şekiller kesin.
6) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
14 Temmuz 2011
ABARTMADIK ÇOK KABARTTIK
Yuva maya geçtiğimiz günlerde Fırıncılık Araştırma Merkezinde biz bloggerlere tüm günü kapsayan bir etkinlik düzenledi.
Şef Mehmet Dağ, işin özü mayayı uzun uzun anlattı bize. Maya, tek hücreli mantar, bir çok çeşidi var. En çok bilinen maya olan Saccharomyces cerevisiae, fırın ile mayalama endüstrisinde kullanılıyor. Saccharo şeker, myces mantar, cerevisiae ise bira anlamına geliyor. Hepsini bir araya getirirsek bira kökenli şeker tüketen mantar oluyor. Bu mantar şekerle besleniyor.
1 gr mayada 10 milyar hücre bulunuyor. 0 ile 4 derece arasında maya uyuyor. Bu nedenle yaş mayayı bu dereceler arasında saklamak gerekiyor. 10 derecede yavaş yavaş uyanıyor. 30-35 derece ise en sevdiği sıcaklıklar. Fermantasyon, ısı ve nem gerektiriyor. Maya, undaki şeker ve nişastayı yiyerek hacim kazanıyor. Fırına girdiğinde 50-55 dereceden sonra ölüyor.
Mayalar, endüstride oksijen varlığında ve içerisinde şekerli su olan büyük tanklarda geliştiriliyor. 1 gr maya 18 saat sonra 18 ton olabiliyor.
Eğitimden sonra mutfağa geçip Pofuduk poğaçalar ve ekmekler yaptık.
Yuva Mayanın Piyasada, glutensiz kek ve ekmek karışımları bulunmakta. Çölyak Hastaları için özel tarifler denedik.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)