
Sizlerin de evinden sıcacık çorbalar eksilmesin hiç.
MALZEMELER:
•1 Çay bardağı Kesme Hamur
•1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
•1 Su bardağı Yoğurt
•2.5 çorba kaşığı un
•1 adet et bulyon ( Ya da 1 su bardağı et suyu )
•1.5 litre su
ÜZERİ İÇİN
•2 çorba kaşığı tereyağ
•1 tatlı kaşığı pul biber
•2 çorba kaşığı ceviz içi
YAPILIŞI:
1) Tencereye 1,5 lt su ve hamur konup hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
2) Haşlanmış mercimeği ve bulyonu ilave edin ve beş dakika daha kaynatın.
3) Bu aşamadan sonra ocağın altını kapatın.
4) Diğer tarafta yoğurt ve unu karıştırın
5) İlk sıcaklığı çıkmış olan çorbadan yoğurda ilave ederek açın ve tüm yoğurtlu karışımı çorbaya karıştırın.
6) Tekrar ocağın altını yakıp sürekli karıştırmak sureti ile kaynatın.
7) Servis esnasında tereyağını yakıp pul biber ilave ederek çorbanın üzerine ilave edin.
8) Cevizleri tavada hafif kavurup süsleyip servis edin.
Kesme Hamur Tarifi için;
2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz ve su ile sert bir hamur yoğrulur. Yarım cm kalınlığında açılıp küçük küpler şeklinde kesilerek kurutulur.
Çok severim tutmaç çorbasını, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten bu havalarda sıcacık bir çorbadan başka ne istenirki...
YanıtlaSilEllerine sağlık Betül...
Harika ellerine sağlık...
YanıtlaSilen sevdiğim çorbadır kendisi ellerine sağlıkkkkk:)))))
YanıtlaSilFotoğraf harika...Ellerine sağlık canım evimizin sık yapılan ancak güzel poz veremediğinden blogta yayınlanamayan yegane çorbası:)
YanıtlaSilafiyet olsun nefis olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık! İstanbul'un şu soğuk günlerinde çorbasız olmuyor:)
YanıtlaSilKesme hamur yerine erişte kullansak olu mu?
Sevgiler!
www.lezzet-karnavali.blogspot.com
Kayın validem pek bir yapar, Ata da bayıla bayıla içer
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Çorba çok severim böyle hem yoğurtluları hem de yöresel çorbaları çok severim.ellerinize sağlık
YanıtlaSil