26 Aralık 2012

PIRASALI BÖREK 2


Küçükken pırasa yemeyen ben şuan neredeyse herşeyin içine pırasa koyacak hale geldim. O derece sever oldum.

Sigara böreği yapacam diye aldığım yufkanın kayış kadar sert çıkmasından sonra baktım ki sarılamayacaklar ben bunları başka şekilde değerlendireyim dedim. Hazır pırasa da varken ve tam da mevsimi iken kendimi mutfakta buldum.


Küçükken pırasa yemeyen ben şuan neredeyse herşeyin içine pırasa koyacak hale geldim. O derece sever oldum.

Sigara böreği yapacam diye aldığım yufkanın kayış kadar sert çıkmasından sonra baktım ki sarılamayacaklar ben bunları başka şekilde değerlendireyim dedim. Hazır pırasa da varken ve tam da mevsimi iken kendimi mutfakta buldum.

MALZEMELER:

  1. 1 Kilo Yufka
  2. Yarım kilo pırasa ( ağırlıklı olarak yeşil yaprakları )
  3. 1 adet Kuru soğan İnce kıyılmış
  4. 2 adet Yeşil biber
  5. Tuz, karabiber
  6. 2 kaşık sıvıyağ


İçine Sürmek İçin:

  1. yarım su bardağı sıvıyağ
  2. 1,5 su bardağı su
  3. 1 yumurta
Üzeri için :

1 adet yumurta ve 2 kaşık sıvıyağ

YAPILIŞI:

  1. Soğan, Pırasa ve Yeşil Biberleri  ince ince kıyın. 2 Kaşık Sıvıyağda iyice kavurun. İndirmeye yakın tuz ve karabiberini katın. Ilınması için bir kenara alın.
  2. İlk yufkayı kenarları tepsinin dışına taşacak şekilde serin. Sıvı karışımdan her tarafına sürün. Yufkanın yarısını bir kat yufka bir kat sıvı karışım şeklinde tekrarlayın.
  3. Ortasına iç harcı yayın. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde üzerine serin. En üzerine dışa taşan yufkaları kapatın. 
  4. Üzerine Yumurta sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişir.
AFİYET OLSUN




25 Aralık 2012

İNCİRLİ TATLI





 Benim gibi kekte incir tadını seviyorsanız, hem kek hem muhallebi bir arada hoşunuza gidiyorsa eee ne duruyorsunuz bir an önce denemelisiniz bence...
Malzemeler:
Kek İçin:
  • 10-12 adet kuru incir, küp küp doğranmış
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin:
  • 1lt süt
  • 3 yemek kaşığı  un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin.
  2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Muhallebi ılındıktan sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  3. Kek piştikten sonra yarım saat.soğutun.
  4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 30 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
AFİYET OLSUN


17 Aralık 2012

İKİ YAŞ PASTASI


Geçen Sene Bir Yaş Pastasını yaptığım Ayşe Hanımın Biricik oğlu Can için bu sefer iki yaş pastası yaptım. Tekrar Mutlu Yıllar Diliyorum Can' a...

Pastamızın içi Vanilyalı Pandispanya, Beyaz Pastacı Kreması ve Muzdan oluşuyor.

3 Aralık 2012

Sebzeli Bulgur Pilavı


Kış geldiğinde benim sıklıkla yaptığım bir pilavdır bulgur pilavı. Bazen sade, bazen mercimekli, sebzeli, domatesli bir sürü çeşidini yaparım. Hele ki yanına da kuru fasulye, ayran ya da cacık ve kuru soğan da eşlik ettimi ohhh değmeyin keyfime :)

E havalar soğudu bir anda. Kış aniden geldi sanki. Hal böyle olunca bulgur pilavı da farz oldu pişirmek için.

MALZEMELER:


  1. 2 Su bardağı Bulgur
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 2 adet yeşil biber
  4. 2 adet kırmızı biber
  5. 1 adet patates
  6. 2 adet domates
  7. 1 kaşık biber salçası ( yoksa domateste olur)
  8. yarım çay bardağı sıvıyağ
  9. 2 kaşık tereyağ
  10. Kaynamış su, tuz, pulbiber

YAPILIŞI:


  1. Soğanları ince ince kıyın. Yağda kavurun. küpler halinde kestiğiniz biberleri ekleyin.
  2. Patatesleri küp doğrayıp tencereye alın. Kavurmaya devam edin.
  3. Domatesi rendeleyin. Salça ile birlikte tencereye katın. Karıştırın. 
  4. Üzerini geçecek kadar suyunu ilave edin. Normal pilav gibi pişirin. Suyunu çektiğinde kaşıkla altüst yapın. Tencerenin kapağını kapatıp demlendirin.
AFİYET OLSUN


1 Aralık 2012

Uzay Yolculuğuna Hazır Mısınız?


ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan “NASA: A HUMAN ADVENTURE” sergisi ziyaretçilerini 100 yıla dayanan bir uzay macerası sunuyor. Marmara Forum Expo Center’daki dev sergi küçük büyük herkesin büyük ilgisini çekiyor. 




Marmara Forum içerisinde yer alan Expo Center’da 2.500 m² alana kurulan NASA sergisi insanlığın uzay macerasını gözler önüne seriyor. Sergide yer alan 300’den fazla parçanın yaklaşık 100 kadarı NASA koleksiyonuna ait, uzaya gitmiş gelmiş alet ve aksesuarlardan oluşuyor. 




Astronotların kıyafetleri, kullandıkları aletler, araçların orijinal bölümleri ve onlarca özel maket ile insanoğlunun uzay keşfine dair ilgi çekici içerik bir arada sunuluyor. 


 NASA’nın Mercury, Gemini, Apollo misyonlarına ait parçalar ve Uluslararası Uzay İstasyonuna ait Atlantis aracının özel replikası hem çocukların hem de büyüklerin ilgi odağı idi. 





Astronotların yiyecekleri..


Sergi 22 Aralık’a kadar devam edecek. Süresi bitmeden mutlaka gidip görülmesi gerekli ...

20 Kasım 2012

Leylekli Pasta


Sevgili arkadaşım Sevil'in Baby Shover'i için yaptığım pasta. Sabırsızlıkla seni bekliyoruz Yusuf :)

11 Kasım 2012

ELMALI KEK



Elmanın tam zamanı iken çayımızın kahvemizin yanına bu enfes keki yapabiliriz. Mutlaka denemenizi öneririm.

MALZEMELER:

1- 3 adet yumurta


2- 1 su bardağı toz şeker

3- 1 tutam tuz

4-
1 çay bardağı süt

5- 1 çay bardağı sıvıyağ

6- 2 su bardağı un

7- 1 tutam toz karanfil, 1 çay kaşığı tarçın, 
1 çay kaşıgı zencefil

8- 1 paket hamur kabartma tozu

9- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz ya da fındık

10- 4-5 adet elma


YAPILIŞI:

1- Un, fındık unu, karanfil, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına aktarıp, birlikte eleyerek harmanlayın.


2- Elmaları soyup bir parmak kalınlığında ay şeklinde dilimleyin.



3-Yumurta ve şekeri bir tutam tuz ekleyerek mikser yardımı ile yaklaşık 4-5 dakika çırpın.sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya bir iki dakika daha devam edin.



4- Ardından birlikte eleyerek harmanladığınız kuru malzemeleri (mikser kullanmadan)  azar azar ilave ederek karıştırın.



5- Karışımı kelepçeli bir kalıba ya da yuvarlak bir borcama boşalttıktan sonra dilimlediğiniz elmaları sırt sırta hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında ızgara tel üzerinde pişirin.



6- Fırından aldıktan sonra da kekinizi mutlaka bir ızgara üzerinde soğumaya bırakın…


7- Servisten önce üzerine pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN...



BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK


Seneler önce bir arkadaşımda yemiştim. Yaklaşık 8 sene kadar falan :) o gün bu gün hep aklımda olan ama bir türlü yapamadığım bir börek. Sonunda yaptım iyi ki de yapmışım herkes tarafından da çok beğenildi.

MALZEMELER:


  1. 2 adet yufka
  2. 2 adet tavuk göğsü
  3. 3 kaşık sıvı yağ, 3 kaşık sut ( yufkaların arasına sürmek için.) 
BEŞAMEL SOS :

  1. 2 Çorba kaşığı Tereyağ
  2. 4 kaşık un
  3. 1,5 su bardağı süt
  4. Tuz, Karabiber, Pul biber
YAPILIŞI:

  1. Tavuk etlerini haşlayın. Didikleyin bir kenarda soğuması için bekletin.
  2. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ilave edin kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edin. Çırpma teli ile koyulaşana kadar karıştırın. En son tuz, baharat ve tavuğu ilave edin. Altını kapatın.
  3. Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın. 
  4. Yufkayı tezgahın üzerine serin. Her tarafına yağ+su karışımından sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını ortaya doğru katlayın. kuru kalan yerlerini de ıslatın. Kalan diğer kenarları da ortaya doğru kapatıp kare şekline getirin. Kare şekline getirdiğimiz yufkayı bıçakla  4 eşit kareye kesin.
  5. Her karenin ortasına iç malzemeden koyun ve karşılıklı kenarları birbirinin üzerine kapatıp kare şekline getirin börekleri. Kat kısımları aşağıda kalacak şekilde  fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

1 Kasım 2012

GALATASARAY PASTASI


Çocukları için yaptığım pastadan sonra şimdi de Necati Bey' in kendisi için hazırladım bu doğum günü pastasını. Tekrar Mutlu Yılları olsun sağlıkla inşallah.

23 Ekim 2012

Lezita ile Hayatın Lezzeti’nde buluştuk



Hayatın Lezzeti Lezita, herkesi mutfağının pratik şefi olmaya davet ettiği, sadece dört dakikada hazırlanan sağlıklı ve güvenilir Pratik Şef Ailesi’nin en yeni lezzetlerini özel bir Workshop ile bizlere tanıttı. 


Lezita Pratik Şef Ailesi’nin en yeni ürünleri Acı Soslu Pişmiş Kanat, Pişmiş Fileto Parçası ve Özel Kaplamalı Nugget ile harika lezzetler ortaya çıkardık. 

Pratik Şef Ailesi’nin en yeni üyelerinden olan Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 7’den 70’e herkese hitap edebilecek bir ürün. 



Röşti patates ile servis yaptığımız Lezita Pişmiş Fileto Parçası, hafif ve lezzetli bir seçenek.  




Karabiber ve tuz ile lezzetlendirilen Lezita Özel Kaplamalı Nugget benim damak zevkime en uyan çeşit. Salatalarımız şenlendi :)



20 Ekim 2012

Çikolata Soslu Cheesecake





Malzemeler:
Tabanı için:

2 paket Burçak bisküvi
175 gr tereyağı

Cheesecake İçin:

1 paket labne peyniri
1 kutu krema 
200 gr süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri İçin:
1 kutu Krema 
200 gr kuvertür bitter çikolata

Yapılışı:

1. Bisküvüleri robotta ufalayın ve eritilmiş tereyağıyla yoğurup dikdörtgen cam fırın kabının tabanına ve kenarlarına  iyice yayın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
2. Labne peynir, süzme yoğurt, bir kutu krema ve şekeri mikserde şekeri iyice eriyene kadar karıştırın.
3. Nişastayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Yumurtaları teker teker kırıp her yumurtadan sonra mikseri en yüksek devirde çalıştırın fakat çok çırpmayın. Çok fazla çırparsanız içinde oluşan hava kabarcıkları cheesecake pişerken çatlamasına neden olur.
5. Son olarak limon kabuklarını, limon suyunu ve eğer kullanacaksanız aromasını ilave edin. Birkaç saniye daha çırpıp buzdolabından çıkardığınız kaba karışımı dökün. İçinde oluşan hava kabarcıklarını patlatmak için kabı masaya birkaç kez vurun ya da ucu sivri bir kürdan yardımıyla kabarcıkları patlatın.
6. 175 derece turba olmayan fırında 10-15 dk pişirin. Sonra fırının kapağını hiç açmadan fırının  ısısını 90 dereceye düşürüp yaklaşık 60-70 dk daha pişirin. Piştiğini anlamanız için kekin tam ortasının parlak ve ıslak olmaması gerekiyor. Ya da hafifçe salladığınızda ortasının sallanmaması gerekiyor. Fırında ayrı bir kaba su koyarsanız bu da kekin çatlamasına engel olacaktır.
7. Fırın tamamen soğuyana kadar keki fırından çıkarmayın. 
8. Ayrı bir sos kabını ocağa alın içine bir kutu kremayı dökün. Kaynamasını beklemeden içine parçalanmış çikolataları atıp ganajı hazırlayın. Çikolatalar tamamen eriyince bu karışımı fırından çıkıp oda ısısına gelen cheesecake üzerine dökün.
9. En az bir gece buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN...

15 Ekim 2012

SPİDER MAN PASTA


Sevgil arkadaşım Rahmiye'nin oğlu Deniz için yaptığım pasta.. İyi ki doğdun Deniz :)

10 Ekim 2012

SOĞANLI KİŞ




Pizza gibi ama değil, pide gibi mi desem ama yok yok o da değil. Hamuru daha kıyır yumuşcık. Mutlak denemelisiniz.


MALZEMELER:

Hamuru İçin:

 3 s bardağı un
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Üzerinin malzemesi:

4 tane kuru soğan ay şeklinde dilimlenmiş
1 kase mantar 
2 yumurta
200 gr sıvı krema
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber, pulbiber
 
YAPILIŞI:
 
1) Önce üzerinin malzemesinden başlayalım. Piyazlık ( ay şeklinde ) doğranmış soğanları iki kaşık zeytınyağında iyice kavuralım.
 
2) İçine mantarları ilave edip kavurmaya devam edelim. Mantarlar suyunu çektiği vakit ocağın altını kapatıp ılınmasını bekleyelim.
 
3) Ayrı bir kapta baharatlar, krema ve yumurtayı çırpalım. Soğanlı karışıma katalım.
 
4) Hamuru için un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri bir kapta karıştralım. İçine un ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuralım. ( bu esnada un miktarı kullndığınz yumurtanın büyüklüğüne göre değişbilir. Birz daha eklemek zorunda kalabilirsiniz. )
 
5) Hamuru kalıba yayalım. Üzerine Soğanlı harcı yayalım. kaşar peyniri serpip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
 
AFİYET OLSUN

6 Ekim 2012

BEBEK KURABİYESİ



Antalya' ya gönderdim bu kurabiyeleri. Minik Ada için. tekrar Hayata hoşgeldin Ada...

3 Ekim 2012

MANTARLI BÖREK



Yıl 98 İzmit'te sabahın köründe işe yetişmeye çalışırken önünden geçerken içeri girmeden yapamadığım tek dükkan Sarıyer Börekçisi idi. Sebebi de enfes mantarlı böreği. Daha farklıydı tabi ki o börek ama benim mantarı sevmemin yegane sebebi o börekti.

Ne zaman mantarlı bir şey yapacak olsam ilk aklıma gelen o börekçidir ve tabi ki mantarlı böreği.

MALZEMELER:

1 Paket mantar
5 adet yufka
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
tuz, karabiber, pul biber
3 kaşık sıvıyağ

İçine sürmek için:

2 yumurta
1 çay bardağı sut
1 çay bardağı su
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

1) Soğanı yemeklik doğrayın. sıvı yağda soteleyin. Sivri biberleri ince kıyıp soğanlara ilave edin.

2) Mantarları yıkayıp küp küp doğrayın ve kavrulan soğana ilave edip iyice kavurun. İndirmeye yakın tuz ve baharatlarını ilave edin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

3) Sıvı malzemeleri iyice çırpın. Dikdörtgen borcam' a 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Bir fırça yardımı ile Sıvı malzemeden yeterince her tarafına sürün. 2 adet yufkayı parçalayarak yufka ve sıvı malzeme şeklinde tepsiye serin.

4) Mantarlı içi tepsinin her tarafına yayın. Geri kalan 2 adet yufkayı da aynı şekilde serin. En üzerine dışa sarkan yufkaları kapatın.

5) Kalan sıvı karışımı her tarafına eşit gelecek şekilde yayın ve sosu iyice içine çekmesi için 1-2 saat bekletin.

6) Sosu çektikten sonra böreği kare dilim olacak şekilde kesin. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN


25 Eylül 2012

ŞİMŞEK MCQUEEN PASTA


Erkek çocukların hayranlıkla izledikleri Şimşek Mcqueen. E doğum günlerinde de pasta tabiki Mcqueen...

7 Eylül 2012

AVCI BÖREĞİ




Hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif. 
Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 4 yumurta akı
  • 250-300gr kıyma
  • 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı maydanoz, doğranmış
  • 1 yumurta
  • galeta unu
Hazırlanması:
  1. Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
  2. Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
  3. 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
  4. Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın.  Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
  5. 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.
AFİYET OLSUN

24 Ağustos 2012

LABNE PEYNİRLİ VE SALATALIKLI PATATES PÜRESİ




Yaz için çok ideal bir salata. Mutlaka deneyin.

Malzemeler:

 • 5 adet patates
• 2 adet salatalık
• 3 diş sarımsak
• 3 çorba kaşığı mayonez
• 100 gr labne peyniri ( labne yerine süzme yogurtta konabilir.)
• Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu

Yapılışı:

 1. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp keserek üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ilavesiyle haşlayın.

2. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp rondo da iyice çırpın. Mayonez ve labneyi ekleyip 1 dakika daha rondoda çırpın.

 3. İçine iyice yıkandıktan sonra kabuğuyla rendelenmiş salatalık, sarımsak, ve dereotunu ekleyin kaşıkla karıştırın. Ilık olarak servis edin.

AFİYET OLSUN

9 Ağustos 2012

DOMATESLİ PİLAV



Ben nedense sade pilavdan çok garnitürlü, tavuklu, bezelyeli, iç pilav gibi içinde bol malzeme olan pilavları sevenlerdenim. Domatesli pilav da bunlardan bi tanesi. Hele ki şimdi yaz mevsimindeyiz. yaz domatesi ile yapılan pilavın da tadına doyum olmuyormuş. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELER:


2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak su ( ET SUYU DA KULLANABİLİRSİNİZ. )
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz  


YAPILIŞI:

1- Pirinçleri yıkayıN ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin.

2- Domateslerin rondodan geçirin. ya da rendeleyin.

3- Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar 
kavurun.

4- Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun.

5- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın.

6- Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce bir kez daha karıştırıp üzerine bir havlu kağıt serin.

7- Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.

AFİYET OLSUN

6 Ağustos 2012

BOHÇA KEBABI


Çok basit ama görünüşü muhteşem bir yemek. Krep ve etin muhteşem buluşması.. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Kreple yapmak istemezseniz normal yufka ile de yapabilirsiniz.

Malzemeler:


500 gr kuzu kuşbaşı 
1 adet orta boy kuru soğan
400 gr. Mantar 
1 çay kaşığı kuru fesleğen

1 adet domates
1 adet sivribiber
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber


Krep hamuru için:

2 adet yumurta
4 su bardağı süt
3 su bardağı un


Üzeri için:

kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
2 adet domates

1 kaşık biber salçası
1 su bardağı su
 


Yapılışı:

1) Kuşbaşı etleri sudan geçirin, Soğanları yemeklik doğrayın.  Mantarları 4’e bölün. 

2) Eti ve soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun, suyunu çekmesine yakın 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin. Mantarı ekleyin.. Biber ve domatesi de ekleyip pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. 

3) En son tuz ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.

4)Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın. Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan küçük bir kepçe  alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin.

5) Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın. Kebaptan bir kepçe ile alın, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak  fırın tepsisine ters çevirin. 

6) Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve üzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim). Domatesleri  krepin üstüne 1er adet koyarak kürdan ile tutturun.

7)  Ayrı bir tavada salçayı kavurup su ile kaynatın. Kreplerin üzerine döküp Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin. 

8) Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

İç malzemesini kızı eti yerine tavuk eti ile de yapabilirsiniz. 

AFİYET OLSUN






24 Temmuz 2012

KARAORMAN TATLISI



Pastasını yemişizdir hep. Çikolatanın vişne ile buluştuğu enfes tat. Vişnenin verdiği mayhoşluk çikolatanın ağırlığını alır ortaya enfes bir tat çıkar.

Ben de pastası oluyor neden tatlısı olmasın ki dedim? Çok da nefis oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELER:

Kakaolu krema için:

5 bardak süt ( 1 Litre )
1 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
160 gr bitter çikolata

Vanilyali Krema İçin:

200 gr sıvı krema
1 paket krema sertleştirici
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 damla vanilya aroması ( yoksa 1 paket şekerli vanilin)
250 gr vişne ( çekirdekleri çıkartılmış)

YAPILIŞI:

1) Kakaolu krema için bitter çikolata haricindeki tüm malzemeleri derin bir tencerede karıştırıp pişirin. Ocağın altını kapatmaya yakın çikolataları ilave edip çikolata eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın.

2) Çırpıcı ile ara ara karıştırıp soğutun. ara ara karıştırmanız kabuk tutmasını önleyecektir.

3) Vanilyalı krema için tüm malzemeleri  krem şanti kıvamına gelene kadar mikser ile hızlı devirde çırpın.

4) Servis yapacağınız kup ya da kaselerin altına önce soğumuş olan kakaolu kremadan paylaştırın. Üzerine vanilyalı kremadan koyup düzleyin.

5) Vanilyalı krema üzerine vişneleri dizin. Kalan kakaolu kremayı vişnelerin üzerini kapatacak şekilde kuplara paylaştırın.

6) 2-3 saat dolapta soğutup servis yapın.

AFİYET OLSUN..



16 Temmuz 2012

KİRAZ GÜZELİ





Malzemeler:

         4 adet Lipton Form Plus Kiraz Saplı bardak poşeti
         5 su bardağı sıcak su (1lt)
         240 gram elma dilimi
         5 gram frambuaz
         30 gram şeker
         Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

1) 4 adet Lipton Form Plus Kiraz Saplı bardak poşetini 1lt suda 5 dakika demleyin. 

2) 5 gram frambuaz, 240 gram elma dilimi, 30 gram şekeri blender’da çekin. 

3) Süzdükten sonra demlenmiş olan çayınızı ilave edin. 5 dakika beklettikten sonra buzlu bardakta servis yapın.
            
Afiyet olsun!

9 Temmuz 2012

Aile Boyu Mutluluk Trump Towers Mall


Açıldığı günden bugüne “Aile Boyu Mutluluk” konsepti çerçevesinde hizmet vermeye devam eden ve bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’de sadece çocuklara özel bir alışveriş merkezini hayata geçiren Trump Towers Mall, dünyanın önde gelen çocuk markaları ve tanınmış markaların çocuk konseptlerini bünyesinde barındırıyor



Alışveriş merkezlerinde çocuğun önemine dikkat çekmek amacıyla Türkiye’de ilk kez Trump Towers Mall bünyesinde kurulan MiniMall katı, sadece çocuk ziyaretçilerine hizmet veriyor. Türkiye’de ilk kez çocuğa bu denli yatırım yapan bir alışveriş merkezi olarak Trump Towers Mall, 9 bin m2’lik bir alanda a’dan z’ye çocuğa, onun hayallerine ve ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunuyor. MiniMall’da çocuk giyim markalarından oyuncak mağazalarına, atölye alanlarından wii platforma, tiyatro sahnesinden kayak alanına kadar çocukların hayal edebileceği her şey bulunuyor.




Konseptin tasarlanma ve hayata geçme aşamalarında focus gruplarla çocuklar ve ebeveynler üzerinde yapılan birçok araştırma neticesinde ortaya çıkan ürünler çocukların istek, ihtiyaç ve hayal dünyaları gözetilerek Minimall’daki yerini aldı. Türkiye’de ilk kez “edutainment” bakış açısıyla çocuklara eğlence ve eğitimi bir arada sunan Trump Towers Mall, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini olumsuz etkileyen hiçbir ürün ya da aktiviteyi bünyesinde barındırmıyor. Aksine çocukları spora, dansa, el becerisine ve kültür sanata yakınlaştırmayı bunun yanı sıra çocukları bu aktivitelerin içine bir fiil dahil etmeyi hedefliyor.




Yine Türkiye’de ilk kez MiniMall’da uygulayamaya geçen Kids Concierge hizmeti sayesinde aileler alışveriş merkezinde rahatça alışverişlerini yaparken çocuklar da profesyonel eğitmenler eşliğinde MiniMall’da birçok atölye çalışması ve eğlenceli aktivitelere katılıyor.



Yeniliklere açık olan çocuklara sürekli farklı içerikler sunmak amacıyla Trump Towers MallMiniMall Atölye’de her ay farklı bir eğitmen şirket eşliğinde birçok atölye çalışmasına imza atıyor. Çocuklar her gün 09.00 – 20.00 saatleri arasında el becerilerini geliştiren atölye içeriklerinden bilimsel atölyelere ve interaktif oyunlara kadar eğlendirici ve eğitici çalışmalarına katılıyor.


Dünya markaları ile donanmış Trump Towers Mall’un çocukların eğitilerek eğlendiği ve çeşitli aktivitelerle zenginleştirilmiş 9000 metrekarelik katı MiniMall’da çocukların kendilerini özel ve çocuk gibi hissetmesi için her şey düşünüldü. Çocukların en sevdiği çizgi film kahramanlarını çatısı altında bulunduran Disney, Türkiye’de ilk kez MiniMall’da açtığı tiyatro salonunda çocuklara tiyatro sevgisini aşılıyor. İstanbul Çocuk Tiyatrosu işbirliğiyle ilk kez yerelleştirme uygulanarak Türk oyuncuların canlandırdığı Disney kahramanları farklı maceralarıyla MiniMall Disney Theatre’da minik hayranlarıyla buluşuyor.






Bu çok özel proje kapsamında MiniMall’da yerini alan markalar arasında Catimini, Gap Kids, Goose, Doa, Trump Towers Tiyatro, Burger King, Stickerz, Karamela, Toyzz shop, Alex, Imaginarium, Gymboree, Original Marines, B&G Store, Stride Rite, Haribo, Choco’nette ve Mamino bulunuyor. Ayrıca Ramiz Köfte, D&R ve Caffe Nero gibi markalar ilk kez çocuk versiyonları Ramiz Kids, D&R Kids ve Caffe Nero Kids ile müşterilerine hizmet veriyor.