Merhaba, Bahar geldi dedik hava ısındı dedik ama bir kandırdı bizi güneş ve tekrar buz kesti havalar. Sanırım bir hafta daha bu şekilde soğuk olacakmış. Böyle havalarda evde akşam üzeri sıcacık çayın yanına bu nefis börekleri yapabilirsiniz. Hazırda közlenmiş patlıcan varsa hele tadına tat katar. Yaz olmadığından ben hazır közlenmiş patlıcan kullandım.
MALZEMELER: ( 12 adet börek için)
2 adet yufka
5 adet patlıcan
5 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
5-6 kaşık zeytınyağı
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1) Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyin. Bıçak yardımı ile iyice ezin.
2) Bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsakları ince kıyıp yağın içine atın. Kokusu çıkınca közlenmiş patlıcan ve biberleri ve tuzu da katın karıstırın.
3) Yufkanın bir tanesini açın. Su ve yağ karışımını yufkanın her tarafına sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatın.
4) Yağlanan yufkaları 12 eşit parçaya bölün. Her parçanın kenarına iç malzemesinden koyun.
5) Kalın sigara böreği gibi sarın. yağlanmış fırın tepsisine dizin. Böreklerin orta kısımlarını bıçakla kesin.
6) Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün. 180 derecede 30-35 dakika pişirin.
Not: Patlıcan, biber közlemek uzun iş diyorsanız hazır konserve de kullanabilirsiniz.
Ellerinize sağlık,çayın yanına çok yakışır..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilGeçen sene blog yazarlarının desteği ile bir köy okuluna kütüphane kurduk. Bu sene de farklı bir köy okuluna kütüphane kurmak istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Projemizi geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için blogunuzda-twitter hesabınızda vs projemizle ilgili yazı yazar, duyuruda bulunursanız çok sevinirim.
MAHMUT ADIN / SINIF ÖĞRETMENİ
Detaylı bilgi için: http://www.kitapkolik.net/koy-okulu-kitap-toplama-kampanyasi/
Twitter: /NergisliOkul
Mail: mahmutadin@hotmail.com
ellerine sağlık arkadaşım sevgiler..
YanıtlaSilBetüşüm ellerine sağlık canımın içi.Çok severim köz patlıcanlı böreği.O köz kokusu ayrı bir lezzet katıyor.Canım yufka gözünden kaçmış sanırım iki yufka mı kaç yufkaydı?Kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurşen Hn. İlk defa ertesi güne kalmayan bir böreğim oldu :)
YanıtlaSilteşekkür ederim turuncu tatlar :)
YanıtlaSiltabi ki de mahmut bey elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım..
YanıtlaSilvişnabım sağol canım gözümden kaçmış yazdım heme :) 2 adet yufka olacak
YanıtlaSilNe güsel Sihirli olmuş bu börekler. Ellerinize sağlık. Afiyetle..
YanıtlaSilPatlıcanlı böreği çok sever ve sık sıkta yaparım ama hiç közlenmiş haliyle denememiştim.İnşallah deniycem.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Nefis olmuş.Ellerine sağlık canım.Blogunu takibe aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilközlenmiş patlıcan çok kezzetli bir şey böreğin içinde de çok hoş olacağına eminim.
YanıtlaSil