9 Nisan 2013

İSTANBULDAN RUDOLPH VAN VEN GEÇTİ





Biraz geciktim yazmakta. Ama son zamanlarda yaşadığım en güzel heyecanlı buluşmaydı. Sapphire AVM Gaggenau Showroom’unda gerçekleştirdiğimiz buluşma da RUDOLPH VAN VEEN ile harika dakikalar geçirdik. 

24Kitchen Türkiyede D-Smartta yayına başladı. Şimdilik iki şef ile yayına başladı. İlerleyen günlerde onlara başka ünlü şefler de eşlik edecek. Şeflerden bir tanesi Maksut Aşkar diğeri ise Gabriele Sponza. 

Bu iki şefin hazırlamış olduğu börek içleri ile Rudolph Van Ven bize harika bir poğaça ve Elmalı Pizza yaptı. Parmaklarımızı yiyeceğiniz cinsten. Tarifleri Bir diğer postta yazıcam.




Rudolph ile aynı mutfakta yan yana çalışmanın keyfi bir harika idi. Size Biraz ondan bahsetmek istiyorum. 

 1967 yılında Hollanda’da doğan Rudolph van Veen, çok genç yaşlarından beri hep bir aşçı

olmak istediğini biliyordu. 1985 yılında The Culinaire School van Breda’dan sınıf birincisi

olarak mezun oldu ve o anda ileride bir Master Şef olmayı kafasına koydu. İsviçre’de

Master Şef Cas Spijkers ile çalışarak Huize van Wely’de hamur işleri üzerine uzmanlaştı.

27 yaşındayken Hollanda’da bir şefin alabileceği en yüksek unvan olan “SVH Meesterkok”

(Master Şef) unvanını aldı.

Rudolph van Veen, Hollanda’da düzenlenen “Zilveren Koksmuts-wedstrijden” (Silver Chef’s

Hat Contest) adlı yarışmada tam dört kez birincilik ödülü ve bunun yanı sıra Hollandalı

şefler takımının bir parçası olarak Frankfurt, Sidney, Londra ve Singapur’da birçok madalya

kazandı.

Rudolph van Veen, 1999’da kendisi gibi hamur işleriyle uğraşan dört arkadaşıyla beraber

Hollanda Hamur İşi Takımı’nı (The Dutch Pastry Team) kurdu. Bu takım, hamur işi

dalını ulusal ve uluslararası organizasyonlarda destekliyor ve bu dalda yeni gelişmeler

kaydedilmesi amacıyla bir test laboratuvarı işlevi görüyor. Ayrıca, yeni yetenekleri teşvik

etmek amacıyla her sene hırslı ve istekli aşçılar için yapılan ve profesyonel bir yarışma olan

Dutch Pastry Award’ı düzenliyor.

Rudolph van Veen; Beavercreek, Las Vegas ve Phoenix gibi şehirlerde çok tutulan ve her

sene düzenlenen ABD Aşçılık Yarışması’nın (USA Pastry Championships) 2000 yılından beri

daimi jüri üyesi. Bunlara ek olarak, Cape Town ve Kahire gibi yerlerdeki festivallerde sıkça

yemek yapıyor.

Rudolph van Veen, “Hayatın Tadı” (Taste of Life: Basics) ve “Lezzet Yolculuğu” (Taste of

Life: Travel), “Rudolph’un Fırını” (Rudolph’s Bakery) gibi programlarıyla da Hollanda’nın en

çok tanınan televizyon şeflerinden biri konumunda bulunuyor.

Rudolph van Veen, 2011 yılında “Bus Stop Bakery” adında bir seyyar fırın projesi başlattı. İçi

özel cupcake ve clubcake’lerle dolu olan bu pembe otobüs tüm Hollanda’yı geziyor. The Bus

Stop Bakery’den elde edilen gelirin yüzde 10’u, Hollanda’da üç hayır kurumuna bağışlandı.

The Bus Stop Bakery’de kullanılan tarifler ve cupcake ile clubcake’lerin tasarımı, Rudolph

van Veen’in sorumluluğunda bulunuyor.

Rudolph van Veen, 24Kitchen’daki birçok programdan sorumlu. Hamur işlerini en sevdiği

program olan “Rudolph’s Bakery”de pişiriyor. Bu yepyeni programda, bilgi ve tutkusunu tatlı

ve içten hamur işi tarifleriyle paylaşıyor. Ekmek de olsa kek de olsa, nasıl güzel ve ağız

sulandırıcı tatlar ortaya çıkaracağını çok iyi biliyor. “Hayatın Tadı”nda, sağlıklı ve harika

tariflerini hazırlamak için Hollanda’nın en iyi malzemelerini araştırıyor. “Lezzet Yolculuğu”nda

ise tüm aşçılık harikalarını keşfetmek üzere dünyayı geziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder