15 Temmuz 2013

ÇITIR BAMYA KIZARTMASI


Bamyayı bir tek bu şekliyle yiyebiliyorum ben ya siz? Balıkesir taraflarında çok yapılır. Bunun için Uzun Büyük bamyaya İhtiyacımız olacak.


MALZEMELER:

250 GR bamya ( uzun olanlarından)
1 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
kızartmak için sıvıyağ
tuz
üzerine : sarmısaklı yoğurt

YAPILIŞI:

1) Bamyaların sap kısımları dikkatlice kesin. Limonlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.

2) Yumurtayı çırpın. Bamyaları önce yumurtaya sonra da mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

3) Servisten hemen önce üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

AFİYET OLSUN

Bunun yanında başka ne yapayım derseniz buyrun bakın bakalım...

DOMATES ÇORBASI

KARAMELİZE SOĞANLI TAVUK DÜRÜM

DAMLA SAKIZLI PORTAKAL PELTELİ TATLI


4 yorum:

  1. İlk defa duydum kızartmasını iyi de oldu belki bi gün yaparım ;)))

    YanıtlaSil
  2. modavesaireciğim bende blogda duymuşum geçen sene ve şaşırmıştım ama niye şaşırıyoruzki mevlam ne güzel seçenekler sunuyor diyip denettirdim birilerine çok beğendiler ama ben henüz yapamadım zira evde zaten bamya yiyen yok işte kendime yapıcak birgün diye bekliyorum..

    YanıtlaSil
  3. canım ilk defa duydum sayende öğrenmiş oldum ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Cok ilginc bi yemek ilk firsatta yaparim ben bunu



    YanıtlaSil