19 Temmuz 2013

YALANCI KREM KARAMEL




Yaz için yine basıt ama afilli görünümlü bir tatlı ile karşınızdayım. Hadi buyrun birlikte yapalım..

MALZEMELER:

1 Litre Süt
1 çay bardağı toz şeker
4 kaşık nişasta
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Karamel:

1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı su

YAPILIŞI:

1) Karamel için şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte karamelize olana kadar pişirin.

2) Hafif yağlanmış olan kaselere karameli paylaştırın.

3) Süt, Nişasta, Tozşeker, yumurta sarısı karıştırı. Ocağın üzerine alın Surekli karıştırarak pişirin. Altını kapattığınızda vanilyayı ekleyin.

4) Pişmiş olan muhallebiyi kaselere paylaştırın. 1 saat oda ısısında 3 saat dolapta bekletin.

5) Servis esnasında servis kabına ters çevirin.

AFİYET OLSUN.


Bu tatlının yanınada ne yapalım iftara derseniz eger :)

EZOGELİN ÇORBASI

KİREMİTTE LEVREK KAVURMA

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



4 yorum:

  1. Görüntü karşısında dilim tutuldu,süper görünüyor..Ellerine sağlık canımm.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım elllerine sağlık çok severim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım,
    Bloğunu yeni keşfettim. Harika tariflerin var :))Ellerine sağlık tatlı müthişşşşş....
    Seni hemen izlemeye aldım. Bana da beklerim canım.
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil